20. september 2020
Lise Wendelboe Holm vinkede fra sin altan »ned til folket« på plænen foran. Hun blev på sin 100 års dag fejret som en dronning. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Lise Wendelboe Holm vinkede fra sin altan »ned til folket« på plænen foran. Hun blev på sin 100 års dag fejret som en dronning. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Lise blev 100 - og naboer hyldede hende som en dronning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Lise blev 100 - og naboer hyldede hende som en dronning
Sorø - 03. april 2020 kl. 17:53
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse coronatider må vi ikke mødes, men naboerne i ældreboligerne i Vedelsgade ville ønske Lise Wendelboe Holm tillykke med de 100 år - og så blev der sunget i haven.

Det er ikke hver dag, man får lov til at opleve, at en person fylder 100 år. Det skal fejres!

Sådan tænkte Rie Plasmann og nogle af naboerne i pensionistboligerne i Vedelsgade. Fredag rundede Lise Wendelboe Holm i nr. 39 de 100 år. Festen på Sørup Herregaard måtte hun udsætte. Fællesskabet med naboerne røg sig også en tur på grund af coronarestriktionerne - og så var der bortset fra et familiebesøg egentlig ikke så meget fødselsdag tilbage.

En mærkelig tid

- Jeg sørger for sangene, og så kan vi mødes i haven, for en sang, det skal Lise nu alligevel have, lød det fra Rie, og den var naboerne med på.

På melodien »Svantes lykkelige dag« var der forfattet en sang om årene, der spæner af sted - og om skålen i flok, fordi vi er mange nok. På altanen stod Lise Wendelboe Holm. Scenen var en dronning værdig.

- Vi besøger jo ofte hinanden i hverdagen - men bare ikke i øjeblikket, siger Evald Petersen.

- Det er sørme en mærkelig tid, vi lever i. Ikke engang i krigsårene har vi prøvet noget lignende. Sådan en dag kunne vi for eksempel have drukket kaffe sammen i haven - men den går jo ikke nu.

Meget rørt

Fra altanen vinkede og skålede fødselaren.

- Jeg er virkelig rørt over det her, sagde Lise.

- Tak skal I have. Det er en uforglemmelig dag - og jeg glæder mig til mange år endnu.

Lise Wendelboe Holm kom til Sorø i 2014. Hun kom fra Gentofte, og en af hovedårsagerne var, at datter og svigersøn flyttede hertil. Helt ukendt med egnen var Lise dog ikke, da hendes mor en periode boede i Slagelse, og hun selv havde sommerhus ved Stillinge Strand.

Indtil for fire år siden kørte hun stadig bil. Europa blev kørt tyndt, og der var heller ingen problemer med at besøge søskende i England med venstrekørsel.

På forlaget

Sit »professionelle liv« tilbragte Lise Wendelboe Holm på Politikens Forlag, og i dagligdagen i dag går der en god tid med at gætte kryds og tværs. Men kun de sværeste! »Udfyldningsopgaver« gider Lise ikke.

I Vedelsgade løb Lise på Rie Plasmann. Lises far var ansat på sukkerfabrikken i Stege, og tæt ved lå Ries fædrene gård - og gården leverede naturligvis til sukkerfabrikken.

- Så det varede ikke længe, før vi fandt ud af, at vi kendte hinandens familier, fortæller Rie, hvis datter, Anne, også kender Lise. Anne var nemlig i sin tid studentermedhjælper på Politiken.

- Og så har vi da i øvrigt også haft den samme gymnastiklærerinde.

Stege får de nok ikke gjort til hovedstad i Danmark - trods alt - men for en stund fredag eftermiddag spillede Sorø rollen. Godt nok er Vedelsgade 39 ikke Amalienborg - men vi kan kun gentage, at fejringen af Lise Wendelboe Holms 100 års fødselsdag var en dronning værdig!

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk