21. november 2018
Lars Mortensen fra Støvlet Katrines Hus tog initiativ til at servere gule ærter for kommunens seniorer. Det sker nu for 18. gang. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Lars Mortensen fra Støvlet Katrines Hus tog initiativ til at servere gule ærter for kommunens seniorer. Det sker nu for 18. gang. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: 500 liter gule ærter kræver en plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: 500 liter gule ærter kræver en plan
Sorø - 13. februar 2018 kl. 06:23
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver serveret 500 liter gule ærter, 1100 stykker kogt flæsk og 750 stykker medisterpølse, 50 pakker rugbrød og desuden 20 liter fløde på lagkagerne i Kaarsbergcentret i denne uge.

Det er nemlig her i uge 7, at der for 18. gang bliver tilbudt gratis gule ærter til en stor flok af Sorø kommunes borgere over 60 år. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Hver dag i fem dage tager 100 borgere og de 10 hjælpere for sig af retterne.

Lars Mortensen fra restauranten Støvlet Katrines Hus tog i sin tid initiativ til arrangementet, der efterhånden er blevet til en fast Sorø-tradition i uge 7.

- Da jeg overtog restauranten, var der ikke så mange uden for byen, der talte godt om stedet. Vi havde brug for at skabe noget opmærksomhed om os selv. Vi var nødt til at gøre et eller andet. Så ringede jeg til Kaarsbergcentret og spurgte, om vi ikke skulle starte det her. Vi fik PR og goodwill på det, og så begyndte det at vende. Men det vigtigste for os er, at vi har startet en tradition, siger restauratør Lars Mortensen.

På Støvlet Katrines Hus begyndte forberedelserne til de gule ærter i sidste uge.

- Vi startede før weekenden med at koge fond og ærter, og så har vi samlet retten og smagt den til her til formiddag. Pølsen og flæsket tilbereder vi på dagen, forklarer Lars Mortensen.

Restauranten bespiser jævnligt op mod 500 og 600 mennesker på én gang ved forskellige arrangementer. Sådan en opgave kræver dog, at det hele spiller på dagen.

- Det kræver, at logistikken er i orden. Du skal være sikker på, at du har et sted, hvor maden kan anrettes, siger Lars Mortensen.

Det kender Niclas Mogensen godt. Han er kokkeelev på Støvlet Katrines Hus.

- Det skal tilrettelægges, så der hele tiden er gang i en opgave, og retten så kan samles til sidst. Det handler om timing, siger Niclas Mogensen.

Mens restauranten sørger for de gule ærter, flæsket, pølsen, rødbeder, sennep og eddike, så er det Sejers Konditori i Sorø, der leverer rugbrødet til retten og lagkagerne til kaffen bagefter.

De leverer to store lagkager på hver af de fem dage, som bespisningen strækker sig over.

Sejers Konditori er også vant til portioner i den størrelse.

- Det er ikke så svært at lave kage til 100 mennesker. For os er det en meget normal portion. Man skal bare være forberedt og sørge for, at varerne er hjemme, siger ejer Pia Larsen.

Konditoriet blev en del af arrangementet for 11 år siden.

- Vi synes faktisk, det er en rigtig god idé. Det er blevet til en hyggelig tradition, siger Pia Larsen.

Man kunne hente billetter til arrangementet allerede i sidste uge. Hvis man vil høre, om der skulle være nogle overskydende billetter tilbage til bespisningen, så kan man ringe på telefon 57 83 46 31.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk