24. januar 2021
Dennis Hansen (th.) kigger på den gule u-baå, men den bød han alligevel ikke på. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Dennis Hansen (th.) kigger på den gule u-baå, men den bød han alligevel ikke på. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Kendt u-båd skiftede ejer for blot 17.500 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Kendt u-båd skiftede ejer for blot 17.500 kr.
Sorø - 05. november 2017 kl. 17:30
Af Bjarne Stenbæk

Campen Auktioner A/S fik en lovende debut i Nyrup. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Om det er ønsket om at gøre James Bond Octopussy-kunsten efter, om det er for at kunne synge Beatles-sangen "Yellow Submarine" med ægte overbevisning, eller der ligger andre tanker bag, må i hvert fald for en tid stå hen i det uvisse, men en uomtvistelig sandhed er det, at en gul u-båd søndag middag skiftede ejer, da Campen Auktioner holdt sin første auktion i Nyrup ved Stenlille.

17.500 kr. blev der givet tredje slag på, da den tidligere Rynkeby u-båd var under hammeren. Båden blev kendt, da virksomheden præsenterede den i reklameøjemed, men den har også været benyttet til undervands-inspektion af Lillebæltsbroen.

Den nye ejer vil lige overveje sin nye situation som u-båds-ejer, inden han vil afgøre, om han vil stå frem i offentligheden.

- Den er da sjov, sagde Dennis Hansen fra Sorø, da han sammen med en ven inspicerede en-mands-u-båden.

- Det er dog ikke en båd, jeg vil byde på. Måske giver jeg slet ingen bud i dag - og måske gør jeg. Jeg er her mest for sjov, men jag har da fået en bud-kort.

Claus og Janne Jespersen fra Nr. Asmindrup var på besøg ved auktionen med deres 12-årige søn Jonas.

- Vi er bare nysgerrige og vil gerne se, hvordan sådan en auktion foregår i virkeligheden, siger Claus og Janne føjer til.

- Man skal jo godt nok have lommepengene med for at deltage aktivt her. Dem har vi ladet blive hjemme, så vi har heller ikke fået et budkort.

Og ja, der var godt nok dyre sager. En Porsche 912 fra 1965 gik for 420.000 kr., mens en Pachard 640 Club Sedan fra 1929 fik hammerslag på 400.000 kr. De blev dog begge overgået af en Chevrolet Master Convertible fra 1933 - den røg op i et bud på 560.000 kr. Bilen er samlet på GMs tidligere fabrik i Aldersrogade i København. Efter auktionshusets oplysninger er bilen istandsat for en million kroner.

Der var dog også billigere ting som eksempelvis en Fiat 600 Berlina fra 1966 til 11.500 kr. eller en NSU Prinz 4L fra 1973 til 19.500 kr.

Cirkusvogne er i øjeblikket ikke i højeste kurs. Cirkusdirektør Benne Berdinos beboelsesvogn i mahogni træ med soveværelse, badeværelse, stue og kontor var der nemlig ventet mere end 410.000 kr. for. Cirkus Arenas gamle salgsvogn gik for 150.000 kr.

DR TV var på pletten i Nyrup under hele auktionen. Til foråret kan man se indslag fra denne auktion i TVserien "Under hammeren".

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk