20. november 2017
Så er det en realitet. Ankerhus, der siden 1902 har været uddannelsessted i Sorø, er sat til salg. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Så er det en realitet. Ankerhus, der siden 1902 har været uddannelsessted i Sorø, er sat til salg. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er Ankerhus sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er Ankerhus sat til salg
Sorø - 22. april 2017 kl. 14:56
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er 115 år siden, at Magdalene Lauridsen grundlagde Ankerhus Husholdningseminarium på en stor grund nær Pedersborg Sø.

arrow Læs også: Papirarbejde udskyder salg af Ankerhus

Den smukke hvide hovedbygning er i de mange år herefter blevet suppleret med adskillige andre bygninger, og nu er samtlige 7188 kvm. på den store grund ved Slagelsevej sat til salg. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det er University College Sjælland (UCSJ), der ejer bygningerne, og UCSJ flytter som bekendt lærere og elever væk fra Sorø for i stedet at rykke ind i en helt nyetableret campus i Slagelse. En flytning, der forventes at kunne ske i 2020.

Når UCSJ alligevel vælger at sætte ejendommen til salg i så god tid, skyldes det ifølge professionshøjskoledirektør Søren Lind Christiansen, at bygningen er lidt udover det sædvanlige og en væsentlig brik i hele UCSJ-puslespillet:

- Der er jo mange ting, der skal falde på plads hen mod flytningen, og Ankerhus-bygningerne er en af de store ting. Det er ikke en ejendom, der bliver omsat på fem minutter, så derfor er vi tidligt ude i forsøget på at minimere de økonomiske risici omkring flytningerne, siger Søren Lind Christiansen til Dagbladet og Sjællandske.

Ankerhus-komplekset bliver sendt ud i frit offentligt udbud uden mindstepris. Der behøver nemlig ikke blive sat en mindstepris, når ejendommen har liebhaver-kvalitet, således som Ankerhus vurderes at have:

- Jeg tror nu nok, at det skal blive solgt. Beliggenheden er meget god, siger Søren Lind Christiansen, der ikke ønsker at oplyse, hvilken pris UCSJ mener er den rigtige.

Fristen for at komme med bud er 22. juni i år, og skulle bygningerne blive solgt hurtigt, har UCSJ betinget sig at kunne blive boende som lejere, indtil flytningen til Slagelse er mulig.

Udover hele Ankerhus-komplekset ejer UCSJ også den tidligere statsamt-bygning på den anden side af vejen. Her har UCSJ's administration til huse i en ca. 2400 kvm. stor rød murstensejendom.

UCSJ-administrationen skal efter planen flytte til Næstved, men det vil ske senere end flytningen af Ankerhus-aktiviteterne:

- Så derfor er vi ikke begyndt at tænke på salg af den bygning endnu, siger Søren Lind Christiansen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk