19. maj 2019
Rune Trappaud Rønnes far døde af kræft, da Rune var 15 år. - Jeg gik i stykker. Alt i mig, fortæller han. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Rune Trappaud Rønnes far døde af kræft, da Rune var 15 år. - Jeg gik i stykker. Alt i mig, fortæller han. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Runes sorg skal hjælpe andre videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Runes sorg skal hjælpe andre videre
Sorø - 20. oktober 2018 kl. 06:33
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En sen sommeraften i 2004 mærker Rune Trappaud Rønne for første gang at have en alvorligt syg far.

Den 13-årige Dianalund-dreng er egentlig gået i seng. Men han vågner ved lyden af tumult i huset.

- Jeg hører, at min far brækker sig. Han har det virkelig dårligt. Jeg hører, at min mor ringer til mormor og morfar og beder dem komme. Jeg går ud i det og bare står der. Jeg undrer mig - hvad sker der?, fortæller Rune Trappaud Rønne til DAGBLADET og Sjællandske.

Runes far Ib Trappaud Rønne bliver kørt til Slagelse Sygehus, hvor han bliver indlagt. Han bliver dog hurtigt overført til Rigshospitalet. Det viser sig, at faren har en kræfttumor i hjernen.

- På få dage ændrede han sig fra at være en rask far til at være alvorligt syg, siger Rune Trappaud Rønne.

Rune udviklede en stålfast tro på, at hans far nok skulle blive rask. I dag kalder han det en »urealistisk forventning«.

- Jeg var overbevist om, at min far ikke ville dø. Indtil den dag han dør. Der bliver min overbevisning knust, siger han.

Ib Trappaud Rønne døde i hjemmet i Dianalund den 16. juli 2006, 50 år gammel.

I dag er Rune Trappaud Rønne 28 år og bor med sin hustru og deres lille søn i Slagelse. Han er uddannet folkeskolelærer og arbejder på sin egen gamle folkeskole i Dianalund, Holbergskolen.

Nu har han besluttet sig for at bruge sine oplevelser til at hjælpe andre igennem sorg. Derfor er han i gang med at oprette en gratis sorggruppe for børn og unge i hele Sorø kommune.

Hvis man vil deltage i sorggruppen eller vil hjælpe som frivillig, så skal man kontakte Rune Trappaud Rønne på emailadressen runeronne@gmail.com. Sorggruppen er gratis, og man mødes i et lokale på Holbergskolen i Dianalund. Der er endnu ikke fastsat en startdato for gruppen.

Rune Trappaud Rønne holder desuden et gratis foredrag om sorg og om planerne med sorggruppen. Det foregår torsdag den 8. november klokken 17.30 i multisalen på Holbergskolen i Dianalund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk