26. marts 2019
- Vi har aldrig haft et møde i Niløse, der har været så godt bevogtet, sagde en af mødedeltagerne, da han kom ud. To betjente sørgede for, at mødet ikke fik uvedkommende gæster. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

- Vi har aldrig haft et møde i Niløse, der har været så godt bevogtet, sagde en af mødedeltagerne, da han kom ud. To betjente sørgede for, at mødet ikke fik uvedkommende gæster. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockermøde for lukkede døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockermøde for lukkede døre
Sorø - 04. juli 2018 kl. 19:48
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet, rådhuset og borgerne i Lårup og Verup fik en snak om rocker-situationen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Vi har valgt at holde et lukket møde for borgerne i Verup og Lårup. Det er vigtigt, at borgerne her tør tage ordet og fortælle om deres oplevelser og eventuelt give udtryk for den utryghed, de føler. Det er vores erfaring, at det fungerer bedst, når pressen eller uvedkommende ikke er til stede.

Det kunne vicepolitiinspektør Allan K. Holm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortælle inden onsdagens møde på Niløse gl. skole, og dermed måtte pressens repræsentanter og en enkelt ikke inviteret gå forgæves.

- Vi har haft en fin dialog med borgerne, fortæller Allan K. Holm efter mødet.

- Vi har blandt andet talt om, hvilke muligheder der er for at rette henvendelse til politiet, om utryghed generelt og om utrygheden, der er i Lårup og Verup.

I Lårup har rockergruppen Gremium slået sig ned, og det har foreløbig affødt to skudepisoder i landsbyen.

- Det er vigtigt at fortælle borgerne om de muligheder, de har for at reagere og eventuelt for at hjælpe politiet, siger Allan K. Holm

- Det er ikke grund nok, at der kører en bil hurtigt forbi, eller at man ser en mand eller flere med rygmærker, men beboerne skal også vide, at vi er der, og at vi tager deres problemer alvorligt og også handler på dem.

Allan K. Holm fortæller videre, at der blandt de cirka 35 beboere, der kom til mødet, ikke blev givet udtryk for en meget voldsom utryghed.

Det var i øvrigt politiet, der tog initiativet til borgermødet.

- Vi vil gerne ud og møde borgerne, siger Allan K. Holm.

- Dels for at medvirke til, at en utryghed ikke blomstrer op, og dels for at få en snak om de muligheder, der er, og hvordan man griber forskellige problematikker an. Men heldigvis fungerer det også sådan, at vi bliver klogere. Det blev vi - uden at gå i detaljer - også i dag.

Allan K. Holm nævnte på mødet muligheden for at få en betjent ud og holde foredrag eller give råd og vejledning. Sådan en aftale kan man træffe med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det var et godt møde, og politiet er betydeligt bedre klædt på til den politimæssige opgave overfor rockergrupper og bander, end jeg lige i dagligdagen har tænkt på, siger Bjarne Brix, der bor i Verup.

- Det var også fint, at borgmester Gert Jørgensen og vicekommunaldirektør Maj Buch deltog. Også fra kommunens side er man klar til at hjælpe beboerne. Vi fik både fra politiet og fra kommunen klare og kontante svar på vores spørgsmål, og det er mit indtryk, at det her møde var med til at øge tryghedsniveauet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk