22. marts 2019
Politiet var i 2017 flere gange i aktion i Lårup, hvor der blev skudt mod Gremiums hus. Foto: Jens Wollesen
Politiet var i 2017 flere gange i aktion i Lårup, hvor der blev skudt mod Gremiums hus. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rockergruppen Gremium er tilbage i landsbyhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rockergruppen Gremium er tilbage i landsbyhus
Opdateret 16. juni 2018 kl. 13:34
Sorø - 16. juni 2018 kl. 06:03
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet har planer om at holde et borgermøde om situationen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske

Rockergruppen Gremium er nu tilbage i huset i Lårup ved Stenlille nær Sorø, og politiet har nu genoptaget den udvidede patruljering i området.

- Jeg kan bekræfte, at Gremium er flyttet ind igen, siger politiinspektør Kim Kliver.

- Jeg kan berolige borgerne med, at vi følger udviklingen meget tæt. Indtil nu har de opført sig pænt, og det har vi en forventning om, at de bliver ved med.

Men det er ikke kun Gremiums opførsel, der ligge politiet på sinde, for faktisk har problemerne i Lårup tidligere knyttet sig til personer, der kom ude fra og ville skræmme eller skade Gremium.

Borgmester Gert Jørgensen føjer til, at han er tilfreds med, at politiet gennemfører et udvidet tilsyn i Lårup.

- Derudover er jeg netop blevet oplyst om, at politiet påtænker at holde et borgermøde for beboerne i området, siger han.

- På mødet vil politiet fortælle borgerne, hvordan de skal forholde sig til situationen omkring Gremium.

Borgmesteren understreger også, at borgerne skal indrapportere til politiet, hvis der sker utryghedsskabende aktiviteter omkring huset, hvor Gremium bor eller andre steder i området - og det skal altså være ting af lidt alvorligere karakter. Det er ikke tilstrækkeligt, at der kører en motorcykel gennem området.

Netop på grund af den utryghedsskabende aktivitet blev rockerne smidt ud af huset fra 16. november og tre måneder frem, som reglerne åbner mulighed for. Nu er »karantænen« for længst udstået, så Gremium er i huset på fuldt ud lovlig vis.

I løbet af 2017 var der en række uheldige begivenheder i Lårup og Stenlille med tilknytning til rockergruppen Gremium.

23. april 2017: Der var slagsmål på Café Fox på Hovedgaden i Stenlille. Der blev slået med en hammer eller økse, og en person havde med vilje forsøgt at påkøre en anden person. Politiet vurderer, at der var tale om uoverensstemmelser mellem lokale og rockere.

28. april 2017: Politiet observerede ni personer fra rockergruppen Bandidos MC på Café Fox i Stenlille. Politiet ser deres tilstedeværelse som en slags magtdemonstration over for rockergruppen i Lårup.

10. maj 2017: Politiet fik en melding om, at der var skyderi ved rocker-huset i Lårup. Det viste sig dog, at der ikke var blevet skudt. I stedet var alle ruder blevet knust. Politiet kan ikke udelukke, at Bandidos-rockere stod bag.

24. juni 2017: Politiet foretog tilsyn ved klubhuset. Der blev observeret cirka 10 personer, nogle af dem iført rocker-veste, og de deltog i en grillfest.

29. juni 2017: Der blev affyret fem eller seks skud mod rocker-klubhuset. Én person i huset blev ramt i maven og i den ene side af kroppen. Episoden er formentlig en del af en konflikt, der involverer rockerne i Lårup. Samme dag ransagede politiet klubhuset. Det blev konstateret, at stedet var indrettet som en typisk rockerborg. Der var blandt andet et barområde i stueetagen og et mødebord med stole rundt omkring på 1. sal. På stoleryggene hang der 12 rocker-veste.

4. juli 2017: 300 meter fra klubhuset observerede politiet en personbil med tre personer, der havde tilknytning til rockernes klubhus. Politiet mener, at der var tale om en form for vagt-virksomhed.

7. oktober 2017: Rockerne holdt fest i klubhuset. Politiet kontrollerede cirka 60 personer med tilknytning til rockergruppen, både danske og udenlandske personer.

23. oktober 2017: Der blev affyret flere skud mod klubhuset, formentlig med et automatvåben. Ingen personer blev ramt, men et gavlvindue blev knust, der var skudhuller inde i huset og der blev fundet patronhylstre ved klubhuset. Denne episode fik byrådet i Sorø til at udstede et forsamlingsforbud på ejendommen, sådan som »Bandepakke 3« giver mulighed for.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk