1. juni 2020
Fejlen opstod, da regnemetoden til lokale-tilskud blev ændret i 2016, efter støtte til varmtvandstræning blev flyttet til kultur- og fritidsområdet. Foto: Anders Ole Olsen
Fejlen opstod, da regnemetoden til lokale-tilskud blev ændret i 2016, efter støtte til varmtvandstræning blev flyttet til kultur- og fritidsområdet. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: © Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnemetode er ikke lovlig: Aftenskolers tilskud er for højt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnemetode er ikke lovlig: Aftenskolers tilskud er for højt
Sorø - 12. januar 2019 kl. 07:05
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 2017 er lovgivningen ikke blevet overholdt, når Sorø Kommune udregner, hvor mange penge områdets aftenskoler skal have i tilskud til lokaleudgifter. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det har den kommunale forvaltning konstateret i forbindelse med beregningerne af 2019-tilskuddet. Det blev opdaget omkring november sidste år. Derfor blev fordelingen af tilskud udsat, og offentligheden har først fået kendskab til sagen nu.

Den forkerte og ikke lovlige beregning af lokale-tilskud betyder, at der i 2017 og 2018 er blevet udbetalt 251.074 kroner for meget til aftenskolerne. Kronerne kunne være blevet brugt på noget andet.

Samtidig har to foreninger fået udbetalt 1496 kroner for lidt.

Pengene skal dog ikke betales tilbage, lyder det fra Bo Christensen (K). Han er formand for det politiske kultur- og fritidsudvalg.

- Jeg er sikker på, at der ikke er nogen i byrådet, der synes, at pengene skal betales tilbage. Det kan man ikke forvente af foreningslivet, siger Bo Christensen til Dagbladet og Sjællandske.

Det er selve udregningen af tilskud, der ikke følger loven. Hidtil har Sorø Kommune udbetalt tilskud svarende til 75 procent af en aftenskoles samlede udgifter til lokaler.

Men det er en forkert metode. Der er nemlig et loft for, hvor højt tilskuddet må være per aftenskole-time. Og derfor har kommunen udbetalt for meget tilskud.

Selvom regnemetoden ikke er lovlig, bliver den også brugt til at udbetale tilskud her i 2019.

I samråd med et advokatfirma har Sorø Kommune vurderet, at det vil være forsvarligt, indtil en ny metode er på plads.

Begrundelsen er, at aftenskolerne i forvejen er støtteberettigede og i øvrigt allerede har planlagt deres aktiviteter for 2019.

Fejlen opstod, da regnemetoden blev ændret i 2016. På det tidspunkt blev udbetaling af støtte til varmtvandstræning flyttet fra social- og sundhedsområdet til kultur- og fritidsområdet. Det skete på byrådsmødet i december, og derfor blev det nødvendigt med justeringer.

Da byrådets regnemetode ikke er lovlig, skal politikerne nu i gang med at vedtage en ny regnemetode til fordeling af lokale-tilskud.

- Vi ønsker ikke, at varmtvandsbrugerne skal komme i klemme. Derfor har vi bedt forvaltningen om at fremlægge nye nogle modeller, der overholder loven. Det vil ske inden sommerferien, fordi aftenskolerne planlægger deres 2020-aktiviteter inden sommer og skal vide, hvilke tilskudsmuligheder de har, siger udvalgsformand Bo Christensen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk