16. oktober 2019
Jens Nygaard ønsker en ny økonomisk redegørelse på social- og sundhedsudvalgets møde i januar. Foto: Jens Wollesen
Jens Nygaard ønsker en ny økonomisk redegørelse på social- og sundhedsudvalgets møde i januar. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Redegørelse skal gentages i januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redegørelse skal gentages i januar
Sorø - 08. december 2018 kl. 17:56
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres Jens Nygaard vil gerne følge udviklingen. Oppositionen kunne ikke godkende redegørelsen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Både »Pleje og ældreomsorg«- og »Voksen og handicap«- områderne i Sorø Kommune kæmper med økonomien. Det viser den økonomiske redegørelse, som social- og sundhedsudvalget fik på sit møde forleden.

Økonomien er dog blevet en del bedre, end den seneste redegørelse i november tydede på. Det er »Pleje og ældreomsorg«, der har vist sig at blive en hel million kroner mere positiv end tidligere antaget. Gennemgangen viser dog, at der trods forbedringen ventes et merforbrug på 4 mio. kr. Den primære årsag er en stigning i plejetyngden for borgere med komplekse behov samt et stort pres på sygepleje- og rehabiliteringsområdet.

»Voksen og handicap« ventes fortsat at skride med 1,7 mio. kr. Her ligger årsagen i, at der har været en støtte tilgang end afgang af sager, der har økonomiske konsekvenser i forhold til det afsatte budget. Derudover er området udfordret af, at der afsiges domme i sager, der betyder, at der skal etableres diverse botilbud - og at borgere revurderes af hjemkommunen med den konsekvens, at der sker en takststigning.

Demografimodellen for udmøntning af midler i forhold til Sundhedscentret viser, at der ikke kommet så mange borgere som ventet. Det betyder, at 74.000 kr. ikke er brugt, og dem foreslog fagcentret tilbageført til kassen.

Da politikerne i social- og sundhedsudvalget skulle tage stilling til redegørelsen, viste der sig nogle uenigheder. Socialdemokratiet ønskede ikke at føre de 74.000 »demografi-kroner« tilbage til kassen. Derimod ønskede socialdemokraterne at overføre pengene til 2019 til at imødegå de allerede konstaterede økonomiske udfordringer indenfor social- og sundhedsudvalgets område.

Rikke Bach og Preben Lund kunne heller ikke tage redegørelsen til efterretning. Partiet kan ikke godkende de beskrevne initiativer, som byrådet 21. november traf beslutning om at iværksætte på hjælpemiddelområdet.

De ændrede dog ikke på, at redegørelsen blev taget til efterretning. For det stemte nemlig Lars Schmidt (DF), Jens Nygaard (V) og de to konservative Bo Christensen og Mogens Schwensen.

Jens Nygaard slog dog en lille krølle på sagen. Normalt skal fagcentret give tre økonomiske redegørelser i løbet af et år, men Nygaard fik sat en ny økonomisk redegørelse på dagsordenen for udvalgets møde i januar.

- Deri ligger der ingen mistillid fra min side, siger Jens Nygaard.

- Tværtimod roste jeg administrationen for at have leveret et godt stykke arbejde og ikke mindst for at have fundet 1 mio. kr., så merforbruget på »Pleje og ældreomsorg« er nedbragt til 4 mio. kr. På et budget på i alt 560 mio. kr. rammer vi også inden for skiven. Men jeg synes, det er vigtigt, at vi kan følge udviklingen hen over året, og ikke mindst på ældreområdet er det vigtigt at følge udviklingen tæt, da erfaringen viser, at tallene hurtigt kan ændre sig både positivt og negativt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk