21. maj 2019
På Parnasvej kan man se de skilte, der opfordrer til at køre langsommere på grund af dyr. Privatfoto
På Parnasvej kan man se de skilte, der opfordrer til at køre langsommere på grund af dyr. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Råvildtet krydser vejene flittig netop nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Råvildtet krydser vejene flittig netop nu
Sorø - 22. juli 2018 kl. 10:01
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er tidspunkter på året, hvor risikoen for at påkøre råvildt er stor. Lige nu er råvildtet i brunst, og inden for kort tid følger både då- og kronvildt. Der vil derfor være mange af dyrene, som strejfer uden for deres sædvanlige territorie.

I og omkring Sorø er der en masse skovområder, hvor man kan være heldig at se de majestætiske dyr, men hvor risikoen for påkørsler er stor i de kommende måneder.

Især Parnasvej, Suserupvej, Næstvedvej og mellem Frederiksberg og Broby samt på St. Ladegårdsvej har der de senere år været mange påkørsler.

Det kan være katastrofalt for både fører og passagerer at ramme et stykke klovvildt med 80 kilometer i timen, og hvis man kører i én af de populære små biler, kan en påkørsel ende fatalt.

Det kan derfor være en god idé at lette foden fra speederen og sætte farten ned til 60 kilometer i timen på de nævnte strækninger.

På Parnasvej, som er meget trafikeret med både biler og motorcykler, er der gennem flere år ydet en ekstra indsats ved opsætning af store skilte i begge ender af Topshøj Skov.

Påkører man et dyr, skal man kontakte Falck, som sørger for at fjerne vildtet. Er dyret løbet videre, vil Falck kontakte en schweiss-hundefører, som med specialhund kan opspore påkørt vildt.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk