16. december 2018
Prins Henrik besøgte Røde Kors Børnehaven i sin egenskab af at være protektor for Dansk Røde Kors. Ved samme lejlighed blev det til et par kirkebesøg - og en bulet alterkalk. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

Prins Henrik besøgte Røde Kors Børnehaven i sin egenskab af at være protektor for Dansk Røde Kors. Ved samme lejlighed blev det til et par kirkebesøg - og en bulet alterkalk. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Henrik bulede alterkalken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henrik bulede alterkalken
Opdateret 08. september 2016 kl. 07:31
Sorø - 07. september 2016 kl. 16:05
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En bule kan fortælle en historie og minde os om, at alting ikke behøver at være så perfekt.

Det er en af årsagerne til, at menighedsrådet ved Bjernede Kirke aldrig har taget skridt til at udbedre den bule, der blev lavet i kirkens fine, gamle og skrøbelige alterkalk.

Med til historien hører, at det ikke var hvem som helst, der var årsag til den bulede kalk, men derimod Hans Kongelige Højhed Prins Henrik.

Prins Henrik besøgte den østlige del af Sorø Kommune i sommeren 2013. Årsagen til besøget var først og fremmest Fjenneslevs Røde Kors Børnehaves 40 års jubilæum.

Men i samme ombæring besøgte prinsen et par af de lokale kirker, bl.a. rundkirken i Bjernede.

Prinsen fik øje på alterkalken og ville tage den nærmere i øjesyn, fortæller sognepræst Anders Frederiksen i det seneste kirkeblad:

»Og han ville selvfølgelig se sølvsmedens stempler og vendte den med bunden i vejret, men med det resultat, at indsatsen pludselig faldt på gulvet og fik en stor bule«.

Bulen var dog ikke værre, end at menighedsrådet mente, at den nok kunne rettes ud igen hos en guldsmed. Men hurtigt kom menighedsrådet frem til, at bulen skulle have lov til at blive:

»For hvilken anden kirke kan bryste sig af at have en kongelig bule i kirkesølvet? Det er måske kun Bjernede Kirke, der har det - og lidt kongelig har man dog lov at være«, som Anders Frederiksen bemærker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk