24. januar 2019
Det er på dette areal nord for Rustkammergården, at udvalget for teknik og miljø har sagt ja til 12 nye huse. Beslutningen skal dog i nabohøring først. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det er på dette areal nord for Rustkammergården, at udvalget for teknik og miljø har sagt ja til 12 nye huse. Beslutningen skal dog i nabohøring først. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk ja til 12 anderledes huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk ja til 12 anderledes huse
Sorø - 14. januar 2018 kl. 09:03
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medlemmerne af byrådets udvalg for teknik og miljø ser gerne, at virksomheden Pedersbolig.dk bygger 12 huse på et areal nord for Rustkammergården. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Pedersbolig.dk har købt såvel Rustkammergården som den store mark, der går fra Rustkammergården og op mod Katrineslystvej. Firmaet ejes af Niels Poulsen, København, og Paul Christen Bredahl, og de ønsker at opføre nogle huse, der er helt anderledes end det, man ellers kan se i kommunen.

Lavenergi-husene, der er på 140 kvm, er med ydervægge af fiberbeton beklædt med grå naturskifer. Og det buede tag bliver belagt med græs.

- Det er utraditionelt byggeri, men det er kun dejligt, siger formand for udvalget for teknik og miljø, Jens Nygaard (V) til Dagbladet og Sjællandske.

De 12 huse kan bygges på det område, der allerede har en lokalplan, der giver lov til boligbebyggelse. Dog har udvalget givet dispensation fra flere punkter i lokalplanen.

Dispensationerne giver lov til at opføre huse i et plan i stedet for to og til at bygge dem i andre materialer end mursten og tegl. Udhuse må være af træ i stedet for murede. Og Pedersbolig.dk må rydde noget skovbevoksning.

Til gengæld holder udvalget fast i, at der skal etableres støjvolde, så støjniveauet i husene ikke overstiger 30 dB. Bebyggelsen kommer nemlig til at ligge ret tæt på motorvejen.

Ind- og udkørsel til de 12 huse skal foregå via adgangsvejen til Rustkammergården.

Udvalgets beslutning kommer nu i nabohøring, og naboer på Volden har allerede inden høringen udtrykt deres bekymring for de samlede byggeplaner.

Pedersbolig.dk's ambitioner for området er nemlig større end de 12 huse. Alt i alt vil firmaet gerne etablere 57 ensartede huse, men de resterende huse må de vente på at få tilladelse til.

De huse skal i givet fald placeres på en areal, der i dag er udlagt til landbrugsareal, og derfor skal der et helt nyt kommuneplantillæg til.

Det bliver op til byrådets økonomiudvalg at beslutte, om det er noget, der skal arbejdes videre med.

Pedersbolig.dk har også planer om at indrette selve Rustkammergården til boliger. Den del af opgaven bliver løst af den kommunale administration via en landzonetilladelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk