19. juli 2019
Rolf Clausen (V) mener, at besparelserne inden for børn- og ungeområdet bør være begrænset. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Rolf Clausen (V) mener, at besparelserne inden for børn- og ungeområdet bør være begrænset. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne skal vælge mellem 80 spareforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne skal vælge mellem 80 spareforslag
Sorø - 29. august 2018 kl. 14:49
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådspolitikerne står over for en udfordrende opgave i de kommende uger. Som det ser ud lige nu, skal Sorø Kommune spare mellem 25 og 30 millioner kroner hvert år de næste fire år.

Derfor er der netop blevet uddelt et katalog med 80 forskellige spareforslag til politikerne. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I september begynder forhandlingerne, hvor politikerne skal gennemgå forslagene og beslutte, hvilke de vil gøre brug af.

Kataloget rummer blandt andet forslag om at afskaffe Dianalund-strækningen på buslinje 420 og helt nedlægge buslinje 487, at reducere serviceniveauet på plejecentre og i sygeplejen og at udskyde anlægsprojektet med en omfartsvej ved Tersløse.

Venstre mener, at udsatte borgere, børn, specialundervisning, pasning og skoleområdet bør blive påvirket mindst muligt.

Det forklarer Rolf Clausen, der er byrådsmedlem for Venstre.

- Det er vigtigt, for det er hele vores fremtid. Hvis vi taber nogle børn og unge på gulvet, så er det op ad bakke resten af deres tilværelse, også for samfundet. Men vi kan ikke sige, at vi helt kan undgå det, siger han.

For Socialdemokratiet er det vigtigt, at der bliver sparet mindst muligt på opgaver inden for kernevelfærden. Men miljøarbejdet skal også prioriteres. Sådan lyder det fra Socialdemokratiets byrådsmedlem Anne Madsen.

- For vi vil gerne slå os op som en grøn kommune. Så skal vi også tage beslutninger, der støtter op om det, siger Anne Madsen.

Hos Konservative er man mere tilbageholdende med at sige offentligt, hvilke områder der bør blive prioriteret i budgettet for næste år.

Konservative vil dog hellere spare på anlæg end på drift. Det fortæller den konservative borgmester Gert Jørgensen.

- Hvis vi kan udskyde anlægsprojekter, så vil jeg hellere det end at spare på driften. Men ellers vil jeg ikke gå ind i det. Jeg synes, det vil være forkert at skabe uro på nogle områder, som vi måske ikke skal kigge på alligevel, siger Gert Jørgensen.

Dansk Folkeparti kan heller ikke sige noget om de specifikke områder endnu.

- Vi har ikke fokus på områder på nuværende tidspunkt. Det er vigtigt for os, at vi holder besparelserne på serviceområdet så tæt på nul som overhovedet muligt. Vi synes, det er vigtigt, at man kigger på tiltag, der genererer penge uden at gå ud over servicen, siger Lars Schmidt, der er 1. viceborgmester og byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Forslaget til 2019-budgettet og sparekataloget kan læses på Sorø Kommunes hjemmeside.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk