22. september 2019
Politikerne i børne- og undervisningsudvalget vil involveres i arbejdet med Vision 2022, fortæller Lars Damgaard (DF). Han er formand for udvalget. Foto: Per Christensen
Politikerne i børne- og undervisningsudvalget vil involveres i arbejdet med Vision 2022, fortæller Lars Damgaard (DF). Han er formand for udvalget. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere stemte nej: Vil involveres mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere stemte nej: Vil involveres mere
Sorø - 21. marts 2019 kl. 19:44
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse måneder er Sorøs byrådspolitikere i gang med at drøfte og konkretisere de kommunale visioner og planer frem mod 2022.

Det politiske arbejde er inddelt i fire temaer, og de politiske udvalg har hver især særligt ansvar for et af de fire temaer.

Det første tema handler om sundhed og trivsel for alle. Udvalgene har netop drøftet et oplæg til, hvordan der skal arbejdes med temaet i Sorø Kommune.

De fleste politikere har godkendt det strategiske oplæg. Men sådan endte det dog ikke i børne- og undervisningsudvalget.

»Børne- og undervisningsudvalget anerkender arbejdet, men kan ikke på det foreliggende grundlag godkende det strategiske oplæg.«

Sådan står der i referatet fra mødet.

Udvalgsformand Lars Damgaard (DF) forklarer, at udvalget afviste oplægget, fordi netop børne- og undervisningsudvalget ikke var sikret nok indflydelse.

- For os var det ikke tydeligt nok, at der skal arbejdes med temaet på tværs af fagområderne. Det er vigtigt, fordi temaet peger direkte ind i børne- og undervisningsområdet. Tanken var, at børne- og undervisningsudvalget også skulle være med i arbejdet. Men det fremgik ikke af oplægget, og derfor vil vi gerne pointere det, siger Lars Damgaard til DAGBLADET og Sjællandske.

Siden udvalget afviste oplægget, er det blevet drøftet blandt politikerne i økonomiudvalget. Økonomiudvalget godkendte oplægget, men havde dog en bemærkning til sagen.

»Social- og sundhedsudvalget inviterer som ansvarlig for tema 1 de øvrige fagudvalg til at arbejde sammen om sundhed. Det præciseres, at hvert enkelt fagudvalg fortsat kan træffe prioriteringer inden for udvalgets eget område,« lyder bemærkningen.

Med den tilføjelse kan politikerne i børne- og undervisningsudvalget også godkende oplægget, oplyser Lars Damgaard. Det strategiske oplæg til arbejdet med sundhed og trivsel skal også behandles på det næste byrådsmøde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk