7. december 2019
Pasningen af børn fra pressede institutioner skal måske flyttes ud til en »skovmus« placeret i naturen. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Pasningen af børn fra pressede institutioner skal måske flyttes ud til en »skovmus« placeret i naturen. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere overvejer børnepasning i natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere overvejer børnepasning i natur
Sorø - 13. august 2019 kl. 17:15
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Embedsmænd og politikere i Sorø Kommune overvejer i øjeblikket at etablere en såkaldt skovmus.

En skovmus er et midlertidigt samlingssted for grupper af børn fra de børnehaver, hvor der er pladsmangel. Det kan for eksempel bestå af en særligt indrettet skurvogn, der er placeret ude i naturen.

Det er endnu ikke afgjort, om der skal etableres en skovmus eller præcis hvilken rolle, den i så fald skal have. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Men til gengæld er det næsten sikkert, at flere af de kommunale daginstitutioner vil opleve pladsmangel i de kommende år. Sådan lyder meldingen fra forvaltningen.

Den seneste prognose viser en stigning i antallet af 0- til 5-årige børn på 147 børn eller 8,5 procent frem mod 2022. Den udvikling gør det nødvendigt at udvide og ændre på de fysiske rammer for børnepasningen.

Der er allerede sat gang i flere forskellige tiltag i de enkelte institutioner. Det er blandt andet besluttet, at Naturbørnehuset i Munke Bjergby skal udvide med 20 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn.

Men om en ny skovmus også skal medvirke til at lette presset på pladserne i institutionerne, er endnu ikke afgjort. Det forklarer Henrik Madsen. Han er chef for børne- og familieafdelingen i Sorø Kommune.

- Det hele er i virkeligheden muligt. Det er et oplæg, men der er stadig mange uafklarede ting. Den konkrete anvendelse er ikke lagt fast endnu. Det kan ses som et ekstra tilbud til institutionerne eller som en løsning på et kapacitetsbehov, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk