23. maj 2019
Det er på anlægget her overfor beboelsen i Fægangen, at parkour- og skaterbanen skal ligge. Anlægget placeres ned mod Fægangen - beboerne ville gerne have haft det længere mod nordøst. Der er plads både ved siden af og bag ved streetfodboldbanen. Foto: Jens Wollesen
Det er på anlægget her overfor beboelsen i Fægangen, at parkour- og skaterbanen skal ligge. Anlægget placeres ned mod Fægangen - beboerne ville gerne have haft det længere mod nordøst. Der er plads både ved siden af og bag ved streetfodboldbanen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere gav dispensation til skateboard-containeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere gav dispensation til skateboard-containeren
Sorø - 08. februar 2019 kl. 11:03
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teknik- og miljøudvalget fulgte ikke beboerønskerne fra Fægangen. De ændrede ikke placeringen af den container, der blev givet dispensation til ved skater- og parkourbnen, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Der kan nu placeres en container til opbevaring af materiel ved parkour- og skaterbanen ud mod Fægangen i Sorø. Det besluttede et enigt udvalg for teknik og miljø på sit møde forleden.

Beboerne i Fægangen, der er genbo til området, havde indsendt en del kommentarer til planen. Bl.a. blev det foreslået at rykke containeren længere mod nordøst, så den ikke blev så markant i beboernes udsigt, men det ønske fulgte udvalget ikke.

Dels kunne embedsmændene fortælle, at placeringen tager hensyn til et eventuelt dræn, der skal placeres lige øst for anlægget, og dels er det nordøstlige areal tiltænkt andre formål, uden at det dog er nærmere præciseret. Fagcentret mener heller ikke, at den foreslåede placering vil nedbringe støjen fra anlægget i nævneværdig grad.

- Containeren, der også skal være en startrampe, bliver på de sider, der ikke skal anvendes som klatrevæg, beklædt med træ, som er malet sort. Derved bliver containeren mere neutral i sit udseende, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Jens Nygaard (V).

Jens Nygaard peger på, at en af beboerne har nævnt, at kommunen med en dispensation igen skæmmer det grønne område.

- Men jeg vil gerne understrege, at der er ikke tale om et grønt område. Der er tale om et område, der er udlagt til fritidsaktiviteter, siger han.

- En af beboerne har stillet spørgsmål omkring belysningen af anlægget. Vi har ikke planer om at sætte projektører eller anden belysning op. Kommer der et ønske om det, skal der sendes en ny ansøgning til kommunen.

Beboerne er bekymrede over, om det kan lykkes at holde skater- og parkourbanen ren og pæn. Fagcentret svarer, at en planmyndighed ikke kan regulere driften af området. Embedsmændene peger dog på, at der bl.a. skal opbevares koste i containeren, så man går ud fra, at det skyldes, at brugerne har tænkt sig at holde området pænt og ordentligt. Derudover vil kommunens driftsafdeling løbende holde tilsyn med anlægget.

Endelig svarer fagcentret på spørgsmålet om toilet- og parkeringsforhold, at Sorø Hallens faciliteter på Ringstedvej kan benyttes. De indendørs faciliteter i hallens åbningstid, mens P-pladsen jo i princippet kan benyttes hele døgnet. Adgangsvejen til anlægget etableres fra Ringstedvej.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk