18. juni 2021
Sådan vil de nye bygninger ved Søgade tage sig ud. De to huse vil blive lagt i en vinkel. Den ene længe ud mod Søgade - og den anden ud mod stien, der fører forbi Vænget og ned til Akademihaven.Illustration: CREO Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Sådan vil de nye bygninger ved Søgade tage sig ud. De to huse vil blive lagt i en vinkel. Den ene længe ud mod Søgade - og den anden ud mod stien, der fører forbi Vænget og ned til Akademihaven.Illustration: CREO Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planer om cirka 50 nye boliger tæt på historiske ejendomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om cirka 50 nye boliger tæt på historiske ejendomme
Sorø - 08. maj 2021 kl. 18:59
Af Lene Berthelsen

Der er gang i boligbyggeriet i Sorø i øjeblikket. Ikke kun parcelhuse på Frederiksberg, men også lejlighedsbyggeri i f.eks. Alléhuset.

Og nu melder to nye projekter sig på banen.

Stiftelsen Sorø Akademi ønsker at lægge to nye bygninger på den Søgade-hjørnegrund, hvor ejendommen Villereden - bygget i 1859 - ligger.

Seks boliger på Søgade

Villereden er bevaringsværdig, men ikke fredet. Det er til gengæld den store hvide naboejendom »Vænget« samt nogle af de andre nabohuse på Søgade.

De to nye bygninger vil kunne rumme seks nye lejligheder på mellem 90 og 120 kvm. Villereden er allerede opdelt i tre boliger, hvoraf den ene traditionsmæssigt har stået til rådighed for den til enhver tid siddende undervisningsminister.

Stiftelsen har valgt et projekt udarbejdet af CREO Arkitekter, og der er ifølge beskrivelsen lagt vægt på kvalitetsbyggeri i materialer, der ældes smukt og harmonerer med omgivelserne.

Nybyggeriet kræver et tillæg til kommuneplanen samt ny detail-lokalplan, og det har teknik- og miljøudvalget sagt ja til, at der kan udarbejdes. Sagen skal også godkendes i økonomiudvalget.

Op til 47 på Slagelsevej

På Slagelsevej 7 er der lagt op til et meget større byggeprojekt. Dam Ejendomme har vist interesse for de store røde bygninger, der senest har huset Absalon, men tidligere har været hjemsted for Statsamtet. Den ældste bygning er fra 1915.

Dam Ejendomme vil ikke blot indrette de eksisterende bygninger, der tilsammen byder på 1542 kvm., men også bygge yderligere fire ejendomme i to plan på den 6785 kvm. store grund. Alt i alt vil der kunne blive plads til et sted mellem 39 og 47 lejligheder i komplekset.

De nye bygninger vil blive opført i dæmpede jordfarver - enten i blank mur, en pudset overflade eller træbeklædt. Lejlighederne får altan eller direkte adgang til udearealer. Den store grund bliver udlagt med grønne områder og legeplads.

Som i Søgade-projektet skal der ny lokalplanlægning til med dertil hørende offentlig høring.

Også dette projekt har teknik- og miljøudvalget sagt god for, og også her skal det videre til behandling i økonomiudvalget.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk