13. april 2021
Sådan er legepladsen på Lynge Fælled i dag. To gynger, en lille rutsjebane og et betonrør til at kravle igennem. Der er mange børnefamilier i landsbyen, og Lynge Lokalråd vil derfor gerne udbygge legepladsen. Foto: Thomas Olsen
Sådan er legepladsen på Lynge Fælled i dag. To gynger, en lille rutsjebane og et betonrør til at kravle igennem. Der er mange børnefamilier i landsbyen, og Lynge Lokalråd vil derfor gerne udbygge legepladsen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Planer om bedre lokale legepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om bedre lokale legepladser

Tre steder i kommunen, i Bjernede, Lynge og Pedersborg, er der planer om at etablere eller udbygge legepladser for de lokale børn.

Sorø - 05. marts 2021 kl. 16:01
Af Lene Berthelsen

Det er de tre byers lokalforeninger, der står bag planerne og gennemførelsen af projekterne, og der er søgt penge fra den kommunale lokalråds-pulje til at få planerne realiseret.

Slaglille-Bjernede Lokalforening vil gerne have en legeplads for enden af foreningshuset, hvor der faktisk engang tidligere har været en legeplads.

Helhed med sportsplads

Tanken er, at legepladsen kan være med til at udgøre en helhed for de fritidsaktiviteter, der finder sted omkring foreningshuset og sportspladsen. Mens forældre og ældre søskende er i gang med deres fritidsaktiviteter, kan de yngste hygge sig på legepladsen.

På sigt håber lokalforeningen at kunne udbygge legepladsen med udendørs fitnessudstyr til voksne.

Lynge Lokalråd ønsker en legeplads på Lynge Fælled, hvor der i forvejen er to gynger, en lille rutsjebane og et betonrør til at kravle igennem.

Fitness på sigt

Der er flyttet mange børnefamilier til landsbyen de senere år, og området bliver allerede flittigt brugt. Derfor er der god mening i at gøre legepladsen bedre, mener Lynge Lokalråd.

Også i Lynge er der på sigt tanker om at udbygge pladsen med udendørs fitness-redskaber.

I Pedersborg vil Pedersborg Lokalråd - i samarbejde med Pedersborg Skole, PGI og en forældregruppe - gerne udvide den legeplads, som lokalrådet i 2019 fik etableret ved skolen.

Også undervisning

Det nye område skal byde på en skaterbane, en løbebane, et hæng-ud-stativ og markeringer på asfalten i skolegården. Pladsen kan også bruges i undervisningen.

Slaglille-Bjernede Lokalforening har søgt om 120.000 kr. til sin legeplads. Lynge Lokalråd har søgt om 183.150 kr., mens Pedersborg Lokalråd har brug for 160.000 kr.

Sorø Kommunalbestyrelse har netop sagt ja til at give penge til projekterne. Slaglille-Bjernede Lokalråd får 120.000 kr. Lynge Lokalråd får 128.000 kr. Og Pedersborg Lokalråd får også 128.000 kr.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk