10. december 2018
Peter Mortensen fik en ubehagelig oplevelse, da han skulle til Korsør i stedet for til sit hjem i Nyrup efter en operation i Næstved 2. november. Foto: Bjarne Stenbæk
Peter Mortensen fik en ubehagelig oplevelse, da han skulle til Korsør i stedet for til sit hjem i Nyrup efter en operation i Næstved 2. november. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter blev sat af i Nyrup - men skulle til Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter blev sat af i Nyrup - men skulle til Korsør
Sorø - 14. november 2017 kl. 16:32
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Peter Mortensen 2. november var igennem sin operation på Næstved Sygehus, fik han af lægerne den besked, at han ikke måtte være alene. Han havde på to operationsdage fået fjernet polypper på tarmen, og det var vigtigt, at han i det følgende døgn havde en, der kunne holde øje med, at alt forløb, som det skulle. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Jeg bor alene i Nyrup, men jeg har en bekendt i Korsør. Hun ville gerne holde øje med mig, fortæller han.

- Hun havde kørt mig til Næstved, men kunne ikke hente mig igen, da hun var på arbejde. Mine nøgler til lejligheden lå i øvrigt i Korsør, så jeg kunne ikke komme ind i lejligheden i Nyrup.

Det forsøgte først en sygeplejerske og derefter Peter Mortensen selv at forklare Befordringsservice i Region Sjælland, da han blev hentet på sygehuset.

- Vi talte også med Befordringsservice, men der var ikke noget at gøre. Jeg kunne kun blive kørt til min folkeregister-adresse, fortæller Peter Mortensen.

- Jeg tilbød at betale for turen til Korsør, men det kunne heller ikke lade sig gøre, så i stedet blev jeg transporteret til Nyrup. Derfra fik jeg kørelejlighed til Ringsted Station, og så måtte jeg tage toget til Korsør og en taxa ud til min bekendtes adresse. Det måtte jeg egentlig heller ikke for lægerne - blandt andet fordi der efter sådan en operation kan være komplikationer ved toiletbesøg.

- Jeg er rigtig ked af situationen, fortsætter han.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke kan handle pr. konduite, når det åbenlyst er det rigtige at gøre. Jeg kan godt forstå, at der er et regelsæt. Jeg kan også godt fostå, at det regelsæt så vidt muligt skal følges - men jeg kan ikke forstå, at det ikke under nogen omstændigheder er muligt at fravige det. Afstandsmæssigt er der tale om, at turen til Korsør er fem kilometer længere end den til Nyrup.

I Befordringsservice i Region Sjælland er sektionsleder Søren B. Jensen ked af den situation, der opstod omkring Peter Mortensen 2. november, men han ser ikke umiddelbart nogen løsning på den aktuelle sag.

- Jeg forsøgte at forklare Peter Mortensen, at vi fra Befordringsservice ikke kunne ændre en tur fra Næstved til Nyrup til en betalt tur fra Næstved til Korsør, siger han.

- Derimod kunne vi køre Peter Mortensen til Nyrup, og så kunne han med Flextrafik bestille en betalt tur fra Nyrup til Korsør. Det er ikke muligt at holde Peter Mortensens ønsker inden for én tur. Det er to ture.

- Jeg kan sagtens forstå Peter Mortensens situation, fortsætter han.

- Men vi kan ikke bare akut ændre på tingene. Hos os er vi bl.a. også nødt til at sikre, at vore medarbejdere får en arbejdsdag, der kan hænge sammen for dem.

Søren B. Jensen understreger, at det mandat, Befordringsservice i Region Sjælland har, er at befordre patienterne til deres folkeregister-adresse.

- Vi kører med mange forskellige typer patienter. Ind i mellem eksempelvis med demente, der populært sagt kan finde på at sige hvad som helst, siger han.

- I mange andre tilfælde er der fra sygehuset lavet aftale med den kommunale hjemmepleje, der så står og venter på en patient, som vi har kørt til en anden adresse. Det går ikke.

Næste gang, Peter Mortensen skal opereres, er i januar 2018. Her har Søren B. Jensen foreslået ham, at han på forhånd hos Movias Flextrafik bestiller en betalt tur fra Næstved Sygehus til Korsør.

- Sådan kan problemet løses, siger han.

- Det kan Befordringsservice i Region Sjælland ikke være behjælpelig med.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk