23. september 2020
Det er disse 12 boliger på Arsenalvej - ved Rustkammervej - der nu kan se frem til høre mindre til motorvejen. Der er netop givet tilladelse til en tre meter høj støjvold. Foto: Anders Ole Olsen
Det er disse 12 boliger på Arsenalvej - ved Rustkammervej - der nu kan se frem til høre mindre til motorvejen. Der er netop givet tilladelse til en tre meter høj støjvold. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pedersbolig får ja til tre meter høj støjvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pedersbolig får ja til tre meter høj støjvold
Sorø - 19. januar 2020 kl. 08:50
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pedersbolig har nu af udvalget for teknik og miljø fået lov til at anlægge en tre meter høj støjvold lige nord for de nye boliger på Arsenalvej. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Volden skal sikre, at støjen fra den nærliggende motorvej ikke belaster med flere decibel, end den må. Jorden til volden kommer fra de udgravninger, der er foretaget i forbindelse med byggeriet på Arsenalvej.

Volden bliver lagt på Pedersboligs egen jord, og den vil komme til at ligge langs sydsiden af Katrineslystvej med nogle små »arme« ned langs Rustkammervej og den vestlige afgrænsning af området med de 12 nye boliger.

Træer og buske på vold

Det er dog en forudsætning, at volden bliver tilplantet med egnstypiske træer og buske, så den kommer til at ligne en mere naturlig grøn afgrænsning af området.

Det er også et ønske fra Danmarks Naturfredningsforening, der i øvrigt var den eneste, der indgav svar efter høring.

Volden vil kun have lyddæmpende effekt for de 12 boliger, som Pedersbolig har fået tilladelse til og er i fuld gang med at færdiggøre.

Ser positivt på flere

Pedersbolig har dog et ønske om at få tilladelse til at opføre yderligere 43 lignende boliger på det store areal, der tidligere hørte til Rustkammergården. Et ønske, som den kommunale forvaltning kigger på i øjeblikket, oplyser formand for udvalget for teknik og miljø, Jens Nygaard (V).

Flere boliger vil kræve yderligere vold-anlæg, men det er også højst tænkelig, at det vil kunne lade sig gøre:

- Så længe voldene bliver lagt på egen jord, ser jeg muligheder i stedet for begrænsninger, siger Jens Nygaard.

Lang vold i mølposen

Når Pedersbolig i det hele taget går i gang med egne vold-anlæg, skyldes det, at det store projekt om en fortløbende støjvold langs motorvejen, som Sorø Kommune troede at kunne gennemføre sammen med entreprenøren DSV Transport, gik i vasken.

- Derfor er tanken om én lang støjvold tæt ved motorvejen lagt i mølposen. Det betyder også, at der er arealer i området, der ikke vil kunne bruges til boliger. Men man har jo lov at håbe, at udviklingen hjælper os. At el-biler og bedre støjdæmpende asfalt måske vil kunne løse problemerne på sigt, siger Jens Nygaard.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk