21. september 2021
Forældre har flere gange demonstreret for at få forbedret normeringerne i landets dagtilbud, og det er nu blevet til en lov, der træder i kraft 1. januar 2024. Billedet her er fra en demonstration på Torvet i Sorø i juni 2019. Foto: Jens Wollesen
Forældre har flere gange demonstreret for at få forbedret normeringerne i landets dagtilbud, og det er nu blevet til en lov, der træder i kraft 1. januar 2024. Billedet her er fra en demonstration på Torvet i Sorø i juni 2019. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pædagogmangel spænder ben for nye normeringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Pædagogmangel spænder ben for nye normeringer
Sorø - 27. juli 2021 kl. 06:31
Af Martin Pedersen

I 2023 skal en række nye krav til antallet af medarbejdere i vuggestuer og børnehaver være fuldt indført i Sorø Kommune - men der er en udfordring ved den målsætning.

Flere voksne i dagtilbuddene kræver mere personale, og hvor skal den kvalificerede arbejdskraft komme fra? Sorø Kommune har etableret en arbejdsgruppe, der barsler med flere løsninger på den udfordring.

Løsningerne omfatter for eksempel headhunting, en jobbank og en øget involvering af forældrene i problematikken.

De nye krav er 1:3 og 1:6

Beslutningen om de såkaldte minimumsnormeringer i alle dagtilbud stammer fra Folketinget. En aftale mellem den socialdemokratiske regering og partierne Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har ført til en model med lovbundne minimumsnormeringer i dagtilbud. Det betyder altså, at der fra 2024 er meget konkrete krav til, hvor mange børn hver enkelt pædagogisk medarbejder må have ansvaret for.

Kravene er én pædagogisk medarbejder per tre børn i vuggestuer og én per seks børn i børnehaver. Normeringerne opgøres på kommuneniveau og bliver målt som et årligt gennemsnit.

Loven om de nye normeringer træder i kraft 1. januar 2024. I Sorø Kommune er det dog besluttet, at normeringerne skal være opfyldt allerede i 2023.

Mere uddannet personale

Der er afsat 3,6 milliarder kroner i årene 2020 til 2023 til at ansætte det ekstra personale, og fra 2024 og fremover vil der hvert år blive tilført 1,6 milliarder kroner til at fastholde normeringerne.

Det er dog ikke uvæsentligt, at partierne bag aftalen forventer, at kommunerne bruger pengene til at sikre mere uddannet personale i dagtilbuddene.

Derfor er der også afsat en pulje på 100 millioner kroner i 2023 og derefter 200 millioner kroner årligt til opkvalificering af de nuværende medarbejdere.

Men det er en udfordring at skaffe mere uddannet pædagogisk personale, og det er op til den enkelte kommune at finde frem til nogle løsninger. Tilgangen til pædagoguddannelsen er faldende, og det er svært at tiltrække uddannede pædagoger. Samtidig vurderer BUPL, at seks ud af 10 pædagoger arbejder på deltid.

Studerende på besøg

Arbejdsgruppen i Sorø Kommune har udpeget fem fokusområder, hvor der skal gøres en særlig indsats for at tiltrække og fastholde uddannet personale.

I samarbejde med Professionshøjskolen Absalon skal Sorø Kommune profileres som en attraktiv arbejdsplads over for de pædagogstuderende, blandt andet ved at lade ansatte fra Sorø gæsteundervise på uddannelsen og invitere studerende på besøg i en institution.

Arbejdsgruppen afsøger også nye veje til rekruttering gennem headhunting, en jobbank og aktivering af de nuværende medarbejderes netværk.

Et tredje fokusområde handler om onlinebranding. Via Facebook og andre digitale platforme vil man annoncere om Sorø Kommune som arbejdsplads og forsøge at skabe interesse blandt specifikke målgrupper.

Arbejdsgruppen mener desuden, at børnenes forældre i højere grad skal involveres i arbejdet med at tiltrække personale.

19 vil være pædagoger

Gruppens femte fokus handler om ledelsernes mindset. Fra den enkelte ledelses side skal der arbejdes med at forbedre introforløbet for nyansatte og med at motivere deltidsansatte til at gå op i tid.

Arbejdsgruppen har faktisk allerede undersøgt, hvor mange af kommunens pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter der er interesserede i at videreuddanne sig til pædagog, og hvor mange pædagoger der er interesserede i at gå op i tid.

19 pædagogmedhjælpere og tre pædagogiske assistenter vil gerne videreuddanne sig til pædagog. De har mulighed for at tage en treårig merituddannelse med fuld løn.

Seks pædagoger på deltid er interesserede i at gå op i tid.

På et kommende møde i Sorøs børne- og undervisningsudvalg skal politikerne have at vide, hvordan det går med de fem fokusområder.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk