11. april 2021
Rosa Madsen modtog Frivilliprisen 2017 i den indviduelle kategori. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Rosa Madsen modtog Frivilliprisen 2017 i den indviduelle kategori. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På Frivilligpriserne 2017 stod der Rosa og rickshaw

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Frivilligpriserne 2017 stod der Rosa og rickshaw
Sorø - 29. september 2017 kl. 22:27
Af Bjarne Stenbæk

165 var med til Frivillig Fredag på VKST på Fulbyvej i Sorø. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Rosa Madsen og de frivillige cykelpiloter i »Cykling uden alder« kunne fredag aften lade sig hilde, da social- og sundhedsudvalget i Sorø Kommune uddelte Frivilligprisen 2017 ved et arrangement på VKST på Fulbyvej.

Det var et højt kvalificeret felt, udvalget skulle vælge imellem.

Oprindelig var der indstillet 14 individuelle kandidater og seks til den kollektive gruppe, og som udvalgsformand Lars Schmidt (DF) påpegede, kunne alle de indstillede sådan set have fået prisen - men der skal jo træffes et valg.

I begge kategorier var der tre nominerede. Til den individuelle pris var det Anne Grete Refsgaard Jørgensen fra Alzheimerforeningen, Rosa Madsen fra Holbergcentrets Venneforening og Tove Christensen fra Røde Kors Dagcenter. I den kollektive gruppe var det Kirsten og Flemming Jensen fra Munke Bjergby Borgerforening, Cykling uden alder samt Richard Jensen og Vagn Jakobsen fra ældreboligerne i Aldersly, Vedelsgade og Søvænget.

- Vi har i den individuelle gruppe valgt en, der skaber glæde med sin indsats på et af vore plejecentre, sagde udvalgsformand Lars Schmidt.

- Hun er kreativ, hjælpsom, åben, ærlig, energisk - og så synger og spiller hun for beboerne. Vi siger tillykke til Rosa Madsen.

Annette Raschou van der Star uddelte kollektivprisen. Hun læste en beretning fra en af cykelpiloterne - og den viste, at det absolut ikke kun er de ældre, der får noget ud af at komme ud på en cykeltur i rickshaw.

- Men det er rigtig vigtigt, at de ældre kommer ud og oplever nye ting - eller tages med tilbage til de steder, de har betydet noget for dem i deres tidligere liv. Prisen går til Cykling uden alder.

Med prisen følger 500 kroner og et lille keramisk værk, skabt af Gerda Østergaard.

Rosa Madsen flyttede fra København til Sorø for seks år siden for at være tættere på søn, svigerdatter og børnebørn.

- Det har jeg aldrig fortrudt. Jeg er så glad for at bo i Sorø, siger hun, der også er bestyrelsesmedlem i Frivilligcentret.

- Jeg skulle egentlig hjælpe Holbergcentret med at søge penge via fonde. Det er vel tre år siden. Undervejs fik jeg sagt noget om, at jeg kan synge og spille - og så spurgte de mig, om jeg ikke ville gøre det for de gamle.

Nu er Rosa Madsen en fast del af teamet. Hun er med i arrangementerne, selv om hun ikke har pårørende på centret, og så underholder hun, ligesom hun spiller til dans for hjemmets demente beboere hver anden uge.

- Man bliver simpelthen så glad af det - ja, man bliver helt høj, siger Rosa, der har spillet, siden hun var otte år - både klassisk og mere folkelig musik.

- Jeg er meget rørt over at få prisen. Det havde jeg ganske enkelt ikke regnet med.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk