19. december 2018
Jørgen Steen Jensens (til venstre) virksomhed Sjællands Lastvognsophug har modtaget forurenet betonaffald fra nedrivningen af Frederiksberg Skole. Her ses han sammen med miljørådgiver Jesper Arffmann (til højre). Foto: Jens Wollesen
Jørgen Steen Jensens (til venstre) virksomhed Sjællands Lastvognsophug har modtaget forurenet betonaffald fra nedrivningen af Frederiksberg Skole. Her ses han sammen med miljørådgiver Jesper Arffmann (til højre). Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: PCB-sagen nærmer sig en politisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PCB-sagen nærmer sig en politisag
Sorø - 14. marts 2018 kl. 10:20
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællands Lastvognsophug A/S på Hestehavevej i Fulby ved Sorø har fået et påbud og risikerer nu en politisag.

arrow Læs også: Politikere: Anmeld ophugger til politiet

Virksomheden er involveret i sagen om pcb-forurenet betonaffald fra nedrivningen af Frederiksberg Skole. Sjællands Lastvognsophug har modtaget en stor del af betonaffaldet og skal deponere det i jorden.

Den 6. marts sendte Sorø Kommune påbuddet til virksomhedsejer Jørgen Steen Jensen. Det sker efter, at han den 8. februar modtog et varsel om påbud fra kommunen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Sorø Kommune pålægger ham to ting. For det første skal virksomheden »iværksætte foranstaltninger«, der kan afværge, at det pcb-forurenede betonaffald på grunden forurener jord, grundvand og overfladevand. Det skal være udført senest den 28. marts.

Og for det andet skal han sørge for, at betonaffaldet enten bliver gravet ned i jorden eller bliver fjernet og bortskaffet til et godkendt modtageanlæg senest den 1. juni.

Hvis Jørgen Steen Jensen ikke overholder påbuddet, kan Sorø Kommune uden varsel overgive sagen til politiet. Det bekymrer ham dog ikke.

- Det tager jeg med ophøjet ro, siger han.

- Jeg har ikke tænkt mig at røre en finger, for vi kan ikke lave den slags arbejde om vinteren. Og det ved kommunen godt. Så det er noget ævle-bævle, lyder det fra Jørgen Steen Jensen.

arrow PCB-gift: Kommune venter med politiet
01. maj 2018 kl. 16:44 Opdateret: kl. 12:13
arrow PCB-sagen: Påbud hjalp ikke
04. april 2018 kl. 13:46 Opdateret: kl. 13:46
arrow Ophugger: Der er for meget pcb-gift i skolebeton
14. marts 2018 kl. 10:08 Opdateret: kl. 10:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk