22. april 2019
Thomas Wenzell Aziz er afdelingsleder for udskolingen og mellemtrin på Sorø Privatskole. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Thomas Wenzell Aziz er afdelingsleder for udskolingen og mellemtrin på Sorø Privatskole. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ordblindeindsats på Sorø Privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordblindeindsats på Sorø Privatskole
Sorø - 16. december 2018 kl. 15:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Otte procent af eleverne i 4. til 9. klasse på Sorø Privatskole er ordblinde. Af samme årsag fornyer Sorø Privatskole skolens ordblindeindsats med blandt andet en målrettet ordblindeundervisning, der skal styrke eleverne til videre uddannelse og livet som ordblinde. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Sorø Privatskoles ordblindeteam er derfor blevet tilført, hvad der svarer til en stilling ekstra.

- Ordblindhed er et livsvilkår, og man skal stadig arbejde ekstra, selvom man har hjælpemidler. Alligevel er det ofte en lettelse, når eleverne får at vide, de er ordblinde. Mange af de ordblinde elever har haft en dårlig opfattelse af skolearbejdet, fordi de andre kan noget, som de ikke kan. Så begynder man at tvivle på sig selv og sine evner uden at vide, at det er fordi man har brug for at kompensere på nogle områder, forklarer Thomas Wenzell Aziz, der er afdelingsleder for udskolingen og mellemtrin på Sorø Privatskole.

Med en mere målrettet ordblindeundervisning investerer skolen i flere hjælpemidler til undervisning og prøver, og ordblindeundervisningen bliver betragtet som noget selvstændigt med elevhandleplaner, skole-hjem-samtaler og forældremøder.

Eleverne får desuden to til tre lektioner om ugen med en fast ordblindelærer, enten individuelt eller i mindre grupper med andre fra årgangen.

Undervisningsministeriet tillader først ordblindetest fra slutningen af 3. klasse, men der går ofte flere år før en elev bliver konstateret ordblind. Dels fordi der findes forskellige grader af ordblindhed, og dels fordi andre forhold som kort arbejdshukommelse ofte er aktuelt.

Sorø Privatskole vil fremover screene, DVO-teste, alle elever i slutningen af 2. klasse. Elever med mistanke om ordblindhed vil derefter få specialundervisning, indtil de kan blive ordblindetestet i slutningen af 3. klasse. Hvis eleven bliver konstateret ordblind, får eleven ordblindeundervisning. Derudover skal der foretages en pædagogisk psykologisk vurdering (PPV) af eleven, og eleven skal tage skolens læse- og staveprøver, så skolen fra starten kan danne sig et klart billede af, hvordan eleven kan hjælpes bedst muligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk