19. september 2019
Første del af byggeaffaldet fra Frederiksberg Skole ligger hos Sjællands Lastvognsophug i Fulby. Politikerne har fået en orientering om sagen, som nogle af dem er utilfreds med. Foto: Jens Wollesen
Første del af byggeaffaldet fra Frederiksberg Skole ligger hos Sjællands Lastvognsophug i Fulby. Politikerne har fået en orientering om sagen, som nogle af dem er utilfreds med. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oppositionen er uenig om giftigt affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oppositionen er uenig om giftigt affald
Sorø - 16. januar 2018 kl. 15:35
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne fra oppositionen i byrådet er tilsyneladende ikke enige om, hvad deres utilfredshed med PCB-sagen skal føre til. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: PCB-sagen: Påbud hjalp ikke

Sagen handler om nedrivningen af den gamle Frederiksberg Skole, der var forurenet med miljøgiften PCB. Undervejs er der opstået en tvist mellem Sorø Kommune og modtageren af byggeaffaldet Sjællands Lastvognsophug. Det har ført til, at kommunen har skiftet modtageren ud, så det nu er Sten & Grus Prøvestenen, der skal modtage og bortskaffe PCB-affaldet fra skolen.

Det er byrådets politikere blevet orienteret om, først i børne- og undervisningsudvalget og i teknik- og miljøudvalget og siden hen til politikerne i økonomiudvalget og til hele byrådet.

Men de tre politikere fra Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Enhedslisten i børne- og undervisningsudvalget kunne modsat flertallet ikke tage orienteringen til efterretning. De mener ikke, at sagen er godt nok belyst. På mødet i teknik- og miljøudvalget valgte alle fem politikere dog at nikke til sagen ved at tage den til efterretning.

Og nu er der tilsyneladende ikke enighed i oppositionen om, hvad utilfredsheden skal føre til, når der skal være møde i økonomiudvalget og i hele byrådet. De kan for eksempel afvise at tage sagen til efterretning. Eller politikerne kan formulere deres eget forslag og bede hele byrådet om at stemme for eller imod det.

Pia Hvid fra Radikale Venstre afventer de andre partiers reaktion, og det bliver afgørende for hendes eget partis reaktion. Men hun mener ikke, at man skal lade sagen ligge.

- Min holdning er stadig væk, at der mangler svar på nogle spørgsmål. Jeg mener ikke, at jeg er blevet oplyst, så jeg kan nikke til orienteringen. Så vi skal finde ud af, hvordan man håndterer, at man ikke føler sig nok oplyst i en orienteringssag. Vil vi gøre mere i sagen eller vil vi ikke?, siger Pia Hvid.

Bo Mouritzen fra Enhedslisten er også i gang med at finde ud af, hvordan han vil reagere på sagen.

- For jeg går ud fra, at der skal ske et eller andet, siger han.

I Socialdemokratiet er holdningen ikke lige så klar. Anne Madsen kunne ikke tage sagen til efterretning på mødet i børne- og undervisningsudvalget, mens Anita Skjoldager Eskildsen fulgte med flertallet i teknik- og miljøudvalget og tog sagen til efterretning.

Inden byrådsmødet vil socialdemokraterne forsøge at tale sig frem til en fælles holdning. Anita Skjoldager Eskildsen mener, at partiets politikere bør tage orienteringen til efterretning sammen med flertallet i byrådet.

- Jeg er uenig i, at sagen ikke er belyst godt nok. Jeg synes, at vi skal tage den til efterretning. Vi må tale om det, og se hvad vi når frem til, siger hun.

Der er byrådsmøde næste gang den 24. januar.

arrow Minister skal svare på spørgsmål om giftigt affald
19. marts 2018 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:48
arrow Ophugger: Der er for meget pcb-gift i skolebeton
14. marts 2018 kl. 10:08 Opdateret: kl. 10:18
arrow Vandværk: PCB-affald kan forurene drikkevandet
07. januar 2018 kl. 11:02 Opdateret: kl. 17:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk