19. oktober 2019
- »Læseferie« er et gammelt udtryk, siger skoleleder Steen Windfeldt, der nu har ændret læseferien på Stenlille Skole. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

- »Læseferie« er et gammelt udtryk, siger skoleleder Steen Windfeldt, der nu har ændret læseferien på Stenlille Skole. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opgør med læseferien: Nu skal elever troppe op hver morgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgør med læseferien: Nu skal elever troppe op hver morgen
Sorø - 21. maj 2019 kl. 16:37
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år bliver læseferien anderledes end tidligere år på Stenlille Skole. Skoleleder Steen Windfeldt har besluttet, at eleverne skal »holdes til ilden« i prøveperioden fra mandag den 27. maj til fredag den 28. juni.

arrow Læs også: Se billederne: Så er det sidste skoledag

Så i stedet for selv at disponere tiden i læseferien, bliver eleverne nu bedt om at møde op på skolen om morgenen. Her kan eleverne så stille spørgsmål til pensum og eksamen, få hjælp til at lægge en læseplan - eller smutte hjem igen. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- »Læseferie« er et gammelt udtryk. Der er en traditionel opfattelse af, at man holder fri i læseferien. Den misforståelse vil jeg gerne tage stilling til og rette. Det er ikke ferie, men læsetid og studietid, siger skoleleder Steen Windfeldt, der egenhændigt har truffet beslutningen.

Men flere af eleverne i skolens to 9. klasser er stærkt utilfredse med beslutningen. Det fortæller elevrådsformand Frederik Petersen, der går i 9.b.

- Vi forstår skolelederens beslutning. Men vi føler, der sidder en masse elever, som ikke har brug for den her ekstra hånd, og som godt kan finde ud af det selv. Og det er dem, vi snakker for nu, så de kan få mulighed for selv at bestemme over deres tid i læseferien, siger Frederik Petersen.

Elevrådets formand og næstformand mener, at det bør være frivilligt, om man vil møde op på skolen i perioden.

- Nogle arbejder bedre om aftenen end om formiddagen. Nu har man ikke frihed til at selv at bestemme, hvornår man vil arbejde, og hvor meget man har lyst til at forberede sig, siger næstformand Magnus Christensen.

Modstanden får dog ikke skolelederen til at ændre sin holdning.

- Det kommer noget bag på mig, at det vækker opstandelse hos eleverne. Men det er lige præcis den forståelse, jeg gerne vil gøre op med. Det er faktisk studietid, og den melding ligger der også i det. Jeg tager det korte varsel til efterretning, men jeg tænker, det er en god og fornuftig beslutning. Og det er det stadigvæk, siger Steen Windfeldt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk