3. juni 2020
Henrik Olsen og Johnny Andersen forsøger via foreningen Sorø & Friends at skabe liv i Sorø bymidte.  Foto: Bjarne Stenbæk
Henrik Olsen og Johnny Andersen forsøger via foreningen Sorø & Friends at skabe liv i Sorø bymidte. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opbakning til handel og kultur fra Sorø & Friends

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opbakning til handel og kultur fra Sorø & Friends
Sorø - 31. marts 2020 kl. 19:25
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det lokale by- og handelsliv ikke skal lide alt for meget skade under corona-krisen, er der brug for synlighed og hjælp, mener Sorø & Friends.

Det kræver ikke mange skridt op og ned ad Storgade for at konstatere, at bylivet ikke er, som det plejer at være. Nogle må stadig holde helt lukket, andre står i megen ensomhed, fordi folk bliver hjemme.

Foreningen Sorø & Friends, med Henrik Olsen og Johnny Andersen som tovholdere, har tidligere været aktiv omkring at skabe liv i byen både ved juletid, ved større sportsbegivenheder, ved torvedage samt ved andre arrangementer i byen. Og foreningen vil også gerne prøve at gøre en forskel i denne corona-tid.

Det første initiativ er sat i gang. Hver dag vil Sorø & Friends særlige arbejdsgruppe, der har fået navnet »Holger Danske«, tage rundt i bymidten og lave videoindslag med byens forretningsdrivende, kulturinstitutioner, virksomheder og kommune. De første videoer ligger allerede på Sorø & Friends hjemmeside og Facebook-side.

På samme sider vil man også kunne opleve sang og billedkunst.

Derudover arbejder Sorø & Friends på at etablere en gratis leverings-service, således at borgere kan få bragt bestilte ting direkte hjem fra byens butikker, spisesteder og virksomheder. Mange forretningsdrivende har allerede selv det tilbud, men Sorø & Friends vil gerne aflaste dem. Håbet er, at leveringsordningen kan gå i gang i starten af april.

Endelig ønsker Sorø & Friends at nedsætte et såkaldt Innovation Board - et borgerstyret forum, hvor alle gode ideer kan samles og diskuteres og fungere som inspiration. Første forslag om online-shows og cross-business forsøg er allerede dukket op.

Sorø & Friends tænker, at et sådant forum også kan være til glæde for byen, når corona-krisen engang er overstået.

Hvis man som butik, virksomhed, restaurant eller lignende gerne vil have video-besøg af Sorø & Friends, kan man skrive til info@soroefriends.com eller på Sorø & Friends Facebookside.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk