22. april 2019
Beboerne i Tersløse har kæmpet hårdt og længe for at få omfartsvejen. Først glippede det, men nu ser det alligevel ud til at lykkes. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Beboerne i Tersløse har kæmpet hårdt og længe for at få omfartsvejen. Først glippede det, men nu ser det alligevel ud til at lykkes. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omfartsvej er tilbage og et par besparelser er udskudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omfartsvej er tilbage og et par besparelser er udskudt
Sorø - 09. oktober 2018 kl. 14:48
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune har netop af regeringen fået godt 11 mio. kr. i kompensation for den nye udligningsordning. Det ekstra beløb betyder, at byrådsflertallet nu har ændret på nogle af de besparelsesforslag, der var lagt ind i budgetforslaget for de kommende år. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Flertallet er nu indstillet på at gå i gang med omfartsvejen ved Tersløse i stedet for at udskyde den, som der ellers først var lagt op til.

- Vores likviditet giver nu mulighed for det. Og omfartsvejen vil stå færdig i 2023, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

Også på børneområdet er der sket et par ændringer i forhold til det første budgetoplæg, der kom fra flertallet bestående af Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale og Alternativet.

Beslutningen om at lade børnehavebørn begynde tidligere i SFO er udskudt i et år, men fra 2020 regner borgmesteren fortsat med, at en sådan ordning skal træde i kraft:

- Men nu har institutioner, skoler og forældre længere tid til at omstille sig og til at skabe en god ordning, som jeg er sikker på nok skal lykkes, siger Gert Jørgensen.

Endnu en ting er ændret på børneområdet. Planen om at lave fælles feriepasning i SFO1 er helt taget af bordet.

På det tekniske område er der også ændret på et besparelsesforslag. En planlagt besparelse på udgifter til bygningsdrift er helt taget af bordet i 2019 og blevet gjort mindre de efterfølgende år.

På ældreområdet er en enkelt besparelse taget af bordet. Og her er der tale om en måske-besparelse. Det var nemlig i første omgang forudsat, at det vil være muligt at nedbringe sygefraværet så meget, at der kan spares 1,5 mio. kr. om året.

Den besparelsesmulighed er udskudt, så den først skal i spil fra 2020. Igen henviser borgmesteren til, at de involverede parter dermed har fået bedre tid til at arbejde sig hen imod en løsning.

Derudover står alle andre besparelsesforslag og nye tiltag i de fem partiers budgetforlig ved magt.

Også byrådets mindretal har et par ændringsforslag til budgettet.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten ønsker at bruge kompensations-millionerne på børneområdet.

De tre partier vil i 2019 at afsætte et engangsbeløb på godt 3,3 mio. kr. til dagtilbudsområdet.

Pengene skal bruges til kompetenceløft af personale, uddannelse af dagplejere, forbedring af læringsmiljøer, iPads til dagplejen og iværksættelse af aktiviteter og anskaffelser, der ellers var blevet udskudt.

Endelig ønsker de tre partier også vedtaget, at kommunen ikke samarbejder med pengeinstitutter, der er dømt for hvidvask og skatteunddragelse.

Det endelige slag om budgettet vil stå ved byrådsmødet onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk