18. januar 2019
Ole Ring efterlyser repræsentanter for uorganiserede fritidsaktivitets-udøvere. Foto: Thomas Krakau
Ole Ring efterlyser repræsentanter for uorganiserede fritidsaktivitets-udøvere. Foto: Thomas Krakau
Foto: THOMAS KRAKAU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ole Ring valgt som formand for Folkeoplysningsråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Ring valgt som formand for Folkeoplysningsråd
Sorø - 10. juni 2018 kl. 05:50
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommune har fået et folkeoplysningsråd for årene 2018-2021. Rådet har ingen besluttende kompetence, men kan alene komme med forslag og ideer til det politiske system. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Folkeoplysningsrådet repræsenterer idrætsforeninger, handicaporganisationer, spejdere og andre fritidsforeninger samt uorganiserede fritidsaktivitets-udøvere.

Rådet har netop konstitueret sig, og det blev med Ole Ring, OK Sorø, som formand og Ninna Wiese Pedersen, LOF Sorø, som næstformand.

Derudover sidder følgende i rådet: Steffen Knudsen Dianalund Tennis, Svend Panse, Kørestolsforeningen, Preben Bjeragger, De Gule Spejdere, Lena Palm. De Grønne Pigespejdere og Tina Hyldegaard-Pedersen, FOF.

- Der burde være en repræsentant for selvorganiserede fritidsaktivitetsudøvere,

men der har ikke meldt sig nogen interesserede. Men skulle der være nogen, så er det bare med at henvende sig til Karin Heilesen i kommunens kultur- og fritidsforvaltning, siger Ole Ring.

Derudover er der tre ubesatte suppleantpladser - en i gruppen af foreninger, der ikke dyrker idræt incl. spejdere, en i gruppen, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning og en, der repræsenterer selvorganiserede fritidsaktiviteter.

Folkeoplysningsrådet holder tre-fire møder om året, næste gang i slutningen af august.

Rådet besluttede på sit seneste møde at indstille til Kultur- & Fritidsudvalget, at der i budget 2019 afsættes 25.000 kr. til kontingenthjælp til børn fra mindrebemidlede familier.

Kontingentstøtten skal søges af foreningerne, hvor de pågældende ønsker at være

medlem. Det er rådets holdning, at man ønsker hjælpen iværksat umiddelbart, og rådet har derfor samtidig indstillet til Kultur- & Fritidsudvalget, at hjælpen med virkning fra 1. august 2018 kan ydes fra den pulje, der allerede er afsat til støtte til kontingent for flygtninge/indvandrere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk