26. februar 2021
Sorø Kommune har haft succes med et nyt, dynamisk indkøbssystem og en gennemsigtig udbudsproces i forbindelse med kommunale opgaver. Foto: Thomas Olsen
Sorø Kommune har haft succes med et nyt, dynamisk indkøbssystem og en gennemsigtig udbudsproces i forbindelse med kommunale opgaver. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt system har styrket det lokale erhvervsklima

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt system har styrket det lokale erhvervsklima
Sorø - 23. januar 2021 kl. 15:56

Et dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, en gennemsigtig udbudsproces, faste tidsfrister og en åben dialog mellem erhvervslivet og kommunen er nogle af de ingredienser, der har været med til at bringe Sorø Kommune op på en 7. plads i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Sorøs gode placering i Dansk Industris analyse af erhvervsklimaet i alle landets kommuner er ikke kommet af sig selv.

Det er blandt andet resultatet af flere års tværfagligt arbejde for Sorø Erhvervsudviklingsråd og kommunens erhvervsenhed, Sorø Erhverv, i tæt samarbejde med erhvervslivet, politikere og embedsmænd.

Det fortæller formanden for Sorø Erhvervsudviklingsråd, Michael von Bülow.

- Sidste år fik vi en samlet 77. plads i vores brug af private leverandører. Det var mildest talt ikke flatterende, fortsætter han.

- Sammen med Sorø Erhverv fik vi et overblik over, hvad det var, der ikke fungerede, og vi fik italesat udfordringen overfor forvaltningen, så der kunne lægges en plan for, hvordan vi fik vendt det. I år er vi gået 60 pladser frem og har opnået en samlet 17. plads i den kategori.

Den store fremgang skyldes blandt andet et nyt dynamisk indkøbssystem for håndværksydelser, som har gjort udbudsprocessen i Sorø Kommune mere gennemsigtig.

Erhvervslivet kvitterer ved at give Sorø Kommune en 8. plads i spørgsmålet om udbudsproces, tidsfrister og dialog - et markant spring fra den tidligere 82. plads.

- Arbejdet for det gode erhvervsklima er en længere proces og i Sorø er vi hele tiden i gang, siger Michael von Bülow.

- Resultatet af Dansk Industris analyse afspejler tydeligt, hvor afgørende god og tværfaglig dialog er. Kommunen skal kende til de udfordringer, som erhvervslivet oplever, men virksomhederne skal også kende til de vilkår, som en kommune arbejder under. Og det kan vi i erhvervsudviklingsrådet hjælpe begge parter med.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk