22. september 2020
I det kommende skoleår vil hele tredje årgang på Sorø Borgerskole både få instrumentalundervisning og undervisning i orkesterspil. Foto: Thomas Olsen
I det kommende skoleår vil hele tredje årgang på Sorø Borgerskole både få instrumentalundervisning og undervisning i orkesterspil. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt skoleorkester skal inspirere børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt skoleorkester skal inspirere børn
Sorø - 17. juli 2017 kl. 06:25
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver etableret et nyt fælles skoleorkester mellem Sorø Borgerskole og Sorø Musiske Skole. Målet er, at orkestret skal spille ved Sorø Musiske Skoles 40 års jubilæumsforestilling i april 2018.

Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Projektet fremgår af den nye udviklingsaftale for kulturområdet i Sorø kommune, som kultur- og fritidsudvalget netop har godkendt.

Orkestret starter allerede op ved skolestart i august, og i det kommende skoleår vil hele tredje årgang på Sorø Borgerskole både få instrumentalundervisning og undervisning i orkesterspil.

Orkestret skal være med til at skabe et stærkt musisk miljø på Sorø Borgerskole, og skolen skal samtidig fungere som en naturlig fødekæde for musikskolen. Det vil også betyde et tættere samarbejde mellem lærere fra borgerskolen og fra musikskolen.

Jørgen Larsen (V) er formand for kultur- og fritidsudvalget, der har godkendt udviklingsaftalen. Han håber, at orkestret også vil inspirere andre børn.

- De børn, der får musikalsk undervisning, får også lov til at vise, hvad de har lært, og det giver en interesse for musik. Det har altid været sådan, at når nogle dygtige viser sig frem, så bliver andre inspireret. Sådan er det også med musik. Andre børn bliver interesserede, og det kunne jo være, at vi har nogle skjulte talenter på vores skoler, siger Jørgen Larsen.

Udviklingsaftalen gælder for perioden 2017-2018 og omfatter fire kulturelle indsatsområder. Skoleorkestret er ét af de fire indsatser.

Derudover skal animations-tilbuddet Ani-lab også forankres på Sorø Musiske Skole ved at integrere animation som et fast fag på musikskolen.

Gårdrummet mellem Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum skal udvikles og blive til »Sorøs Grønne Scene«. Gårdrummet vil kunne bruges til udfoldelse, leg, ophold og events. Anlægsarbejdet gennemføres i første halvdel af 2018.

Det fjerde og sidste indsatsområde handler om at sætte fokus på oplevelser inden for natur, kultur og historie i Sorø kommune gennem vandreruter, en ny app og podcasts. Man regner med fem-seks tematiserede og skiltede ruter gennem området, og app'en og podcastene skal så fortælle om udvalgte steder på ruterne.

- Jeg synes, det er nogle gode tiltag, så dem kan jeg kun bakke op om, siger udvalgsformand Jørgen Larsen.

Selve udviklingsaftalen for kulturområdet har ingen økonomiske konsekvenser for Sorø Kommune.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk