18. januar 2018
Kvorning Design & Kommunikation er i fuld gang med at indrette udstillingen i det nye naturcenter. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Kvorning Design & Kommunikation er i fuld gang med at indrette udstillingen i det nye naturcenter. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt naturcenter snart klar til brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt naturcenter snart klar til brug
Sorø - 11. marts 2017 kl. 09:07
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturstyrelsen er i fuld gang med at indrette den tidligere vandmølle ved Kongskilde til et naturcenter, der vil blive åbnet 30. april. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Centret, der via en udstilling skal fungere som formidlingssted, er en afløser for den naturformidling, der tidligere fandt sted på den nærliggende Kongskilde Friluftsgård.

Men friluftsgården blev - som tidligere omtalt - sidste år solgt til Fonden Solutio, der vil bruge friluftsgåden til et bo- og behandlingssted for borgere med svære psykiske og sociale problemstillinger.

Naturstyrelsen har selv bidraget med ca. 1,5 mio. kr. til renovering og indretning af den gamle vandmølle. Renoveringen er færdig, og i øjeblikket er det designfirmaet Kvorning Design & Kommunikation, der er i fuld gang med indretningen.

Det nye naturcenter bliver indrettet i to afdelinger. Den ene rummer en formidlende plancheudstilling om området og de oplevelser, det byder på.

I den forbindelse er der skabt otte tema-ruter i området, hvor man kan opleve de ting, der bliver fortalt om i udstillingen.

Den anden afdeling er til gæsterne. De kan selv bidrage tl udstillingen ved at lægge fundne ting, uploade fotos - eller måske bare ved at slå sig ned og hygge sig lidt i lokalet.

Naturvejledningen i området fortsætter også. Det er naturvejleder Kirsten Blicher Friis, som også er aktiv ved Parnas Natur- og Aktivitetspark, der står for den.

Hun glæder sig til det nye naturcenter:

- Det danner en fantastisk ramme for at lave aktiviteter og formidling for både børn og voksne. Vi har fået en fin base, hvor der er plads til den kommende grejbank, og der er et udekøkken, siger Kirsten Blicher Friis.

Hun har allerede planlagt en aktivitet til foråret.

Der vil blive sat fokus på vandkraft, og i samarbejde med Dansk Hulebyg skal der bygges vandmøller sammen med skoleelever fra Sorø Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk