23. maj 2019
Peter Nygaard satser nu endnu mere på turist- og erhvervskørsel samt på rejsebureauet. Men de offentlige udbud vil han fortsat deltage i. Foto: Bjarne Stenbæk
Peter Nygaard satser nu endnu mere på turist- og erhvervskørsel samt på rejsebureauet. Men de offentlige udbud vil han fortsat deltage i. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nygaard nåede næsten 25 år med kommunal transport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nygaard nåede næsten 25 år med kommunal transport
Sorø - 29. september 2018 kl. 10:52
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nygaards Turist- og Minibusser og klingenberg Busrejser kører videre, selv om Nygaard tabte det kommunale udbud. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

»Rygterne om min død er stærkt overdrevne,« kunne forfatteren Mark Twain engang bebude, da han var blevet løjet død. Nogenlunde sådan har Peter Nygaard det i dag.

- Der går mange rygter om, at vi er i vanskeligheder, men de rygter kan jeg hermed aflive, siger han.

Når rygterne har fået næring, kan det hænge sammen med, at Nygaard pr. 1. oktober ikke længere kører skolebørn og handicappede for Sorø Kommune.

- Vi tabte udbuddet, så det de kommende fire år er andre, der skal stå for befordringen, siger Peter Nygaard.

- Det er jeg da utroligt ærgerlig over, men vores varemærke er kvalitet og service, og ingen af de dele vil jeg gå på kompromis med. Ekstra ærgerligt er det, at vi den 1. december i år ville kunne fejre 25 års jubilæum for samarbejdet med Sorø Kommune - men det når vi altså ikke. Vi har skrevet et brev til alle vore samarbejdspartnere - blandt andet også de børn, vi har kørt med - og sagt tak for godt samarbejde, og så pønser vi på at vende stærkt tilbage.

Inden for persontransport er der jævnligt udbud af forskellig art. Det næste af slagsen, som Peter Nygaard vil satse på, kommer til foråret.

Det tabte udbud betyder, at Nygaards Turist- og Minibusser skal af med 12-13 minibusser.

- Vi beholder 10 minibusser. Det er det antal, vi fortsat har behov for, siger Peter Nygaard.

- Rejseselskabet kører på højtryk. 1. december udsender vi det største katalog i Klingenbergs historie. Her bruger vi bl.a. minibusserne til at hente kunderne. Vi har opsamling over hele Sjælland. Vækst har vi også på kørsel for erhvervslivet - især det lokale erhvervsliv. Også her skal vi kunne betjene kunderne både med store og små busser. Vi har fortsat seks af de store busser og nu altså 10 små.

Det tabte udbud betyder også, at Nygaards Turist- og Minibusser må vinke farvel til en del chauffører.

- Til morgen- og eftermiddagskørslen har vi i høj grad satset på »det grå guld«, siger Peter Nygaard.

- Så nogle er gået på pension eller efterløn - faktisk har nogle af chaufførerne i forvejen været pe4nsionister eller efterlønnere. Andre har vi hjulpet videre i andre selskaber.

At ingen af dem fortsætter i de selskaber, der pr. 1. oktober er nye »transport-leverandører«, betegner Peter Nygaard som en tilfældighed.

- Vi ville gerne henvise til de nye selskaber, men sådan er det altså ikke faldet ud, føjer han til.

Også på anden vis er der skabt rygter. Kommunen har nemlig sat et stykke jord, der ligger lige op ad Peter Nygaards ejendom på Fulbyvej, til salg.

- Det er blevet misforstået hist og her, siger Peter Nygaard.

- Men jeg har altså ikke solgt noget på Fulbyvej og skal heller ikke sælge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk