11. august 2020
Værket The Color of Things (Ant Chair) er fra 2013 og består af et fotografi af en stol og et felt malet direkte på væggen med pulver fra  en pulveriseret stol. Hvilket billede er tættest på den ?virkelige? stol - fotografiets gengivelse af stolens udseende eller det abstrakte felt, der rent faktisk består af stolens materiale? Kunstnergruppen, A Kassen, består af Christian Bretton-Meyer (f. 1976), Morten Steen Hebsgaard, (f. 1977), Søren Petersen, (f. 1977) og Tommy Petersen, (f. 1975).
gallery icon

Se billedserie

Værket The Color of Things (Ant Chair) er fra 2013 og består af et fotografi af en stol og et felt malet direkte på væggen med pulver fra en pulveriseret stol. Hvilket billede er tættest på den ?virkelige? stol - fotografiets gengivelse af stolens udseende eller det abstrakte felt, der rent faktisk består af stolens materiale? Kunstnergruppen, A Kassen, består af Christian Bretton-Meyer (f. 1976), Morten Steen Hebsgaard, (f. 1977), Søren Petersen, (f. 1977) og Tommy Petersen, (f. 1975).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye kunstværker på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye kunstværker på museet
Sorø - 16. juli 2020 kl. 05:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kunstmuseum har fået penge fra to fonde til indkøb af nye værker og til formidling.

Sorø: Efter corona-nedlukningen, der har ramt Sorø Kunstmuseum hårdt, modtager museet nu både tilskud fra 15. Juni Fonden til at købe kunst af unge, danske samtidskunstnere samt fra Augustinus Fonden til formidling.

Der blev jublet på Sorø Kunstmuseum, da hele to fonde i sidste uge bevilgede støtte til museet:

- Augustinus Fondens støtte går til videreudvikling af museets tekster i salene og på hjemmesiden. Støtten betyder flere løntimer til vores formidlingsmedarbejdere, og det er vi meget glade for, siger museumsdirektør Charlotte Sabroe.

15. Juni Fonden oprettede som resultat af coronakrisen en pulje på 3,5 mio. kr., som de 23 statsanerkendte danske museer kunne søge til indkøb af dansk samtidskunst.

Sorø Kunstmuseum har herigennem kunnet erhverve to danske værker, som museet længe har haft et ønske om at kunne købe til samlingen: The Color of Things (Ant Chair) af kunstnergruppen A Kassen og Loop Holes af kunstneren E. B. Itso.

- Vi er meget taknemmelige for den generøse hjælp, fortæller Charlotte Sabroe.

- Og det allerbedste ved 15. Juni Fondens støtte er, at samtidig med, at museet udvider sin samling med betydelige værker, så er det en stor hjælp til de unge kunstnere, der er blevet meget hårdt ramt af coronakrisen. Kunstverden har stået stille, og de unge kunstnere, der ikke har kunnet sælge værker og ikke har anden regulær indkomst, er dem, der er hårdest ramt

A Kassens værk er både humoristisk og eftertænksomt. Det består dels af et fotografi af en dansk møbelklassiker, Myrestolen, og dels et ensfarvet felt malet direkte på væggen med støv fra stolen efter, at den er blevet totalt pulveriseret. Værket får måske en til at tænke over hvilket billede, der er tættest på den "virkelige" stol - fotografiet, der gengiver stolens udseende eller det abstrakte felt, der rent faktisk består af stolens materiale?

Det andet værk sætter også tankerne i gang og er E.B. Itsos Loop Holes - en grafisk serie, der er en kommentar til frihed og fangenskab: Med sorte firkanter vises de præcise dimensioner af de flugthuller, som undslupne fanger gennem tiden er kravlet ud af.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk