23. november 2019
Slagelses beslutning har givet Sorøs borgmester Gert Jørgensen (K) noget politisk brandslukningsarbejde. Foto: Per Christensen
Slagelses beslutning har givet Sorøs borgmester Gert Jørgensen (K) noget politisk brandslukningsarbejde. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uvished om Sorøs plads i fælles beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uvished om Sorøs plads i fælles beredskab
Sorø - 23. december 2015 kl. 15:14
Af Claus Rødgaard Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lillejuleaftensdag besluttede et flertal i Slagelse Byråd, at man alliegevel ikke ville være med i det fælles beredskab, som var aftalt mellem seks kommuner.

arrow Læs også: Slagelse siger nej til fælles beredskab

- At man beslutter det syv dage, før vi skulle i gang, virker ikke særligt fordrende. Men det skal jeg jo ikke blande mig i, siger Gert Jørgensen (K), der er borgmester i Sorø, til DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Han får nu travlt med at vurdere, hvad det betyder for økonomien i det fælles beredskab, at den største kommune træder ud.

Og han får travlt med at vurdere, hvad Sorø Kommune skal gøre, hvis økonomien har rykket sig betydeligt.

- Vi bliver nødt til at stikke hovederne sammen, og finde ud af, hvad de fem kommuner, der er tilbage, vil gøre, siger Gert Jørgensen.

Han og Preben Lund (S) er Sorø Kommunes repræsentanter i den politiske styregruppe, som nu bliver nødt til at mødes meget snart.

Sorø Kommune har hidtil forventet at bruge omkring 6,3 millioner på beredskab i 2016 og fra 2017 skulle der så være besparelser at hente på området.

Hvis det ændrer sig markant med Slagelses udtræden, skal det samlede byråd i Sorø beslutte, hvad der så skal ske.

Gert Jørgensen mener dog ikke, at det bliver nødvendigt at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde allerede før nytår.

- Dimensioneringen i 2016 er jo præcis den samme, som vi har nu. Vi kører med de samme brandbiler. Det er først i 2017 og 2018, at vi skulle skabe synergier, siger han.

Derfor kan man teoretisk forestille sig, at Sorø Kommune indtræder i det fælles beredskab med Lejre, Holbæk, Kalundborg og Odsherred fra januar, men senere trækker sig, fordi økonomien ikke længere er gunstig efter Slagelses kovending.

Gert Jørgensen er dog umiddelbart optimistisk.

- Jeg tror også, at de andre kommuner kan se idéen i det fælles beredskab - at man ikke bare kører til kommunegrænsen for at slukke brand. Men folk kan jo ændre holdning, det har vi lige set, siger Gert Jørgensen.

arrow Borgmester tror på fælles brandvæsen
12. december 2015 kl. 06:07 Opdateret: kl. 16:04

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk