26. marts 2019
I 1980 kunne Niløse Søndagsskole fejre 100 års fødselsdag. Lokalarkivet i Dianalund sætter fokus på Indre Mission med en ny udstilling. Privatfoto
I 1980 kunne Niløse Søndagsskole fejre 100 års fødselsdag. Lokalarkivet i Dianalund sætter fokus på Indre Mission med en ny udstilling. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling om Indre Mission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling om Indre Mission
Sorø - 09. september 2018 kl. 14:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indtil omkring 1980 var Tersløse og Niløse nogle af de absolutte højborge for Indre Mission i Danmark. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Lokalarkivet på Sømosevej 44 i Dianalund sætter fokus på Indre Missions rolle i området med en ny udstilling. Den viser de fire missionshuse, der har været i området, og fortæller om, hvad Indre Mission gjorde for børn og voksne. Alterdugen fra Tersløse Kirke bliver også vist, og der er billeder og ting fra Niløse Missionshus.

Ud over Tersløse og Niløse var der også et indremissionsk samfund i Ruds Vedby, men det var ikke lige så dominerende som i Tersløse-Skellebjerg og Niløse. Dengang havde Dianalund Bibliotek den største samling af kristne bøger på Sjælland, og skolebørnene havde flere kristendomstimer end på skoler andre steder. Udstillingen bliver åbnet med en reception på lokalarkivet den 13. september klokken 15. Selve udstillingen kan ses til den 20. december i arkivets åbningstid. Lokalarkivet har åbent hver torsdag kl. 13 til 17.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk