19. juni 2019
Placeringen af saunaen ændres  en lille smule i forhold til de tegninger, vinterbaderne har sendt ind. Det gør det lettere for sejlforeningen at transportere både til- og fra søen. Tegning: Arkiplus A/S, Sorø
Placeringen af saunaen ændres en lille smule i forhold til de tegninger, vinterbaderne har sendt ind. Det gør det lettere for sejlforeningen at transportere både til- og fra søen. Tegning: Arkiplus A/S, Sorø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sauna-tilladelse til vinterbadere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sauna-tilladelse til vinterbadere
Sorø - 08. februar 2019 kl. 14:13
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På teknik- og miljøudvalgets møde forleden gav udvalget en ny dispensation fra søbeskyttelseslinjen til Sorø Vinterbadeklub »Hold hovedet koldt«.

Det er der blevet behov for, fordi den tidligere dispensation er udløbet. En sådan tilladelse skal anvendes inden for tre år, og de tre år udløb 24. september i 2018. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I den periode, der er gået, er projektet ændret en smule. Vinterbaderne ønsker fortsat at lægge bygningen på 53 kvadratmeter mellem Sorø Lystfiskerforening og Sorø Sejlforening, men hvor den tidligere var tænkt placeret parallelt med sejlklubbens klubhus, ønsker man nu at »dreje« den cirka 10 grader, så den kommer til at ligge parallelt med lystfiskerforeningens faciliteter. Det giver fortsat et kig fra saunaen ud over søen, men ændringen vil gøre det nemmere for sejlforeningens medlemmer at transportere både til og fra søen.

Ændringen betyder dog, at lokalplanens byggelinjer bliver overskredet. Det bliver også nødvendigt at fælde et træ. Det påtænkte træ har kommunen i lokalplanen udpeget til ikke at måtte fældes uden kommunens tilladelse. Træet er dog allerede væltet i en storm for nogle år siden, så politikerne nikkede ja til, at træet må fældes. Det er angrebet af råd, og der er tale om en hybridart af sejlpil, der ikke er sjældne på lokaliteten.

Vinterbaderne fik også dispensation fra byggelinjerne og søbeskyttelseslinjen. Fagcentrets begrundelse er, at der er tale om en mindre bygning set i forhold til, hvad der ellers er bygget i området. Der er søkig på begge sider af bygningen, og den er vinklet sådan, at de forbipasserende automatisk får ledt synet mod søen. Fagcentret vurderer ligeledes, at saunaen falder fint ind i området.

Der er også sociale aspekter i afgørelsen, fordi vinterbaderne indgår i et fællesskab med de øvrige søsportsklubber, der får adgang til saunaen samt bygningens omklædnings- og køkkenfaciliteter. Til gengæld skal vinterbaderne benytte lysfiskerforeningens lokaler til foreningens mødeaktiviteter. Saunaens tag, der får en hældning på 35 grader, beklædes med sort listedækket tagpap.

Til sagen havde kommunen kun modtaget en enkelt kommentar. Den kom fra Sorø Kultur- og Fritidscenters formand. Centret gør ikke indsigelse imod en dispensation.

Udvalgets afgørelse kan indklages for Planklagenævnet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk