20. november 2018
Sådan skal affaldet sorteres i de to containere. Som hidtil vil man oven på låget kunne lægge brugte batterier og småt elskrot -  hver sin klare pose. Illustration: AffaldPlus
Sådan skal affaldet sorteres i de to containere. Som hidtil vil man oven på låget kunne lægge brugte batterier og småt elskrot - hver sin klare pose. Illustration: AffaldPlus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ordning: Syv slags affald skal sorteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ordning: Syv slags affald skal sorteres
Sorø - 14. januar 2018 kl. 15:04
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt er ved at være klar til at sætte den nye affaldsordning i gang den 30. april.

Byrådets udvalg for teknik og miljø har netop frigivet de godt 8,7 mio. kr. det koster at etablere ordningen, der indebærer ekstra affaldssortering for borgere, institutioner og erhverv i Sorø Kommune. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Den gamle affaldssæk bliver erstattet med en ny plast-container. Og den eksisterende plast-container til papir og glas bliver bevaret.

Kommunen havde håbet, at de to plast-containere kunne blive med låg, der åbner i samme retning i forhold til containerens greb, men det kommer ikke til at ske:

- Det kunne ikke rummes indenfor budgettet, forklarer formand for udvalget for teknik og miljø, Jens Nygaard (V) til Dagbladet og Sjællandske.

Containerne har hver to rum, og i dem skal syv forskelligt slags affald placeres korrekt.

I den gamle grå plast-container skal der i det nuværende papir-rum også være plads til pap. Og i glas-rummet skal der fremover også smides hård plast og metal, som f.eks. dåser. Denne container vil som standard blive tømt en gang om måneden.

I den nye container skal der i det ene rum være rent madaffald, mens det andet rum skal tage imod diverse restaffald. Denne container bliver som udgangspunkt tømt hver 14. dag.

Det er dog muligt at tilvælge anden tømningsfrekvens.

For de fleste husstande vil det blive lidt billigere med den nye ordning. Hører man til dem, der kun har fået sin sæk tømt hver 14. dag, vil prisen dog stige.

Den nye ordning bliver indført, fordi erfaringer viser, at affalds-sortering er mest effektiv, hvis den sker hjemme ved den enkelte husstand.

Målet er, at der om nogle år bliver genbrugt mindst 50 pct. af husholdningsaffaldet. I dag er tallet i Sorø Kommune 30 pct.

Den nye container begynder at lande hos de forskellige husstande fra slutningen af februar. Er man meget nysgerrig, kan man allerede nu på genbrugsstationen se et eksemplar.

Alle husstande får i øvrigt i denne tid et orienteringsbrev om den nye ordning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk