26. maj 2019
Dennis Gartig vil fokusere på skoler samt udsatte børn og voksne næste år. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Dennis Gartig vil fokusere på skoler samt udsatte børn og voksne næste år. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i byrådet: - Tingene tager meget lang tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i byrådet: - Tingene tager meget lang tid
Sorø - 07. januar 2019 kl. 10:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dennis Gartig sidder i Sorø Byråd for Socialdemokratiet.

Er der noget i byrådsarbejdet, der har overrasket dig - positivt eller negativt?

- Ja, at det tager så lang tid at få gennemført forandringer og forbedringer. At der er så meget strategispil i det også. Jeg er jo vant til fra en byggeplads, at hvis der er et problem, så finder man løsningen meget hurtigt. Men i byrådsarbejdet er der mange forhandlinger og meget bureaukrati. Så tingene tager tid. Omvendt vil jeg så også sige, at byrådsarbejdet har givet mig mulighed for at lære Sorø Kommune meget bedre at kende, og jeg er imponeret over alle de foreninger og alt det engagement, der er.

Hvilken politisk modstander i byrådet har du størst respekt for og hvorfor?

- Det er svært at opbygge respekt, når der er så lidt samarbejdsvilje fra den anden fløj i byrådet. Men hvis jeg skal nævne to, vil jeg nævne Martin Belli Jørgensen og Sofie Ullerup Torpegaard - begge fra Konservative og begge nye i byrådet som jeg. Vi har f.eks. været afsted på seminar sammen, og jeg kan godt forestille mig samarbejdsmuligheder med dem.

Hvilken sag har optaget dig mest i 2018?

- Der er ikke en enkelt sag, men overordnet set er det, der har optaget mig mest, at der er blevet sparet på skoler og ældre. Men budgetforhandlingerne strandede jo meget hurtigt, fordi den borgerlige fløj ikke ville forhandle. Derfor kom vores forslag om at forbyde engangs-glas af plastik internt i kommunen heller aldrig i spil. Desværre. Men den må vi så bringe i spil på et andet tidspunkt.

Hvad ser du som den største opgave for byrådet i 2019?

- Budgetforhandlingerne, og der skal vi i gang i meget bedre tid. Her vil mine mærkesager være skolerne og så udsatte børn og voksne. Det er jo f.eks. helt håbløst, at man har taget lommepenge fra nogle udsatte unge, men gerne vil bruge over 100.000 kr. på at tage til Folkemødet på Bornholm.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk