23. september 2019
Bo Mouritzens topprioritet i 2019 er at få velfærden prioriteret først. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Bo Mouritzens topprioritet i 2019 er at få velfærden prioriteret først. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i byrådet: Borgerne er meget engagerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i byrådet: Borgerne er meget engagerede
Sorø - 08. januar 2019 kl. 19:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bo Mouritzen sidder i byrådet for Enhedslisten.

Er der noget i byrådsarbejdet, der har overrasket dig - positivt eller negativt?

- Jeg er glædeligt overrasket over det enorme borger-engagement, vi oplever. Som byrådmedlem får du rigtig mange henvendelser fra borgerne, og når vi holder borgermøder, er der stort set fuldt hus hver gang. Vi modtager også mange høringssvar, og fælles for det hele er, at mange borgere er stærkt interesserede i at være med til at gøre kommunen til en god kommune at bo i. Tilgangen til udfordringerne er både saglig og faglig, og der er stor interesse for at finde løsninger - også selv om det rammer én selv.

- Negativt er det, at der i byrådet er en større og større tendens til at lukke sig om sig selv. Der indgås mange studehandler, og dt er skidt, for så kender borgerne ikke grundlaget for det, der bliver aftalt.

Hvilken politisk modstander i byrådet har du størst respekt for og hvorfor?

- Det synes jeg er et ærgerligt spørgsmål - men nok det, jeg har fået flest gange. Jeg har respekt for alle mine byrådskolleger. Nok er vi politiske modstandere, men vi er ikke menneskelige modstandere. Det er jo ikke negativt, at vi er uenige politisk. Derfor kan man godt have gensidig respekt. Skal jeg vælge, må det blive mine kolleger i børn og undervisningsudvalget.

Hvilken sag har optaget dig mest i 2018?

- PCB-sagen. Det er jo klima- og miljøpolitik omsat til praksis - hvad vil man betale for at sikre et ordentligt miljø i fremtiden. Men også daginstitutions- og skoleområdet. Jeg er rystet over, hvor meget der er skåret ned i dagpasningen, og skoleområdet trænger til et løft.

Hvad ser du som den største opgave for byrådet i 2019?

For mig handler det om at få prioriteret velfærd over erhvervslivet. Erhvervslivet er efter min opfattelse overprioriteret. Vi vil have sat skoler foran omfartsveje - bl.a. trænger Holbergskolen i den grad til en renovering - have sat børn foran erhvervslivet osv. Velfærden skal stå forrest.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk