19. april 2019
En ny entreprenør skal gøre rundkørslen færdig. Hvis vejret tillader det, kan den måske stå færdig i år. Foto: Hans-Jørgen Johansen
En ny entreprenør skal gøre rundkørslen færdig. Hvis vejret tillader det, kan den måske stå færdig i år. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny entreprenør skal gøre rundkørsel færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny entreprenør skal gøre rundkørsel færdig
Sorø - 19. september 2018 kl. 18:03
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den lange historie om den meget kritiserede rundkørsel ved Elmebjergvej/Kalundborgvej er endnu ikke fortalt til ende. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Seneste udvikling er, at Vejdirektoratet netop har opsagt kontrakten med det fynske entreprenørfirma SMB A/S og nu er på udkig efter en anden entreprenør, der kan færdiggøre rundkørslen.

- Vi har ikke fundet den enreprenør endnu, men vi håber, at arbejdet vil kunne gå i gang om tre uger, siger projektleder hos Vejdirektoratet Neal McMullan.

Der bliver ikke tale om at rive alt foregående arbejde op for at starte helt forfra:

- Vi vil prøve at gøre det pænere. Der skal gøres noget ved kantstenene, og jordarbejdet omkring rundkørslen skal rettes op, siger Neal McMulland.

Derudover skal der lægges et sidste lag asfalt, og der skal belysning til rundkørslen.

Hvornår rundkørslen vil kunne stå helt færdig, tør Neal McMullan ikke give et sikkert bud på:

- Vi håber, at det bliver i år, men det kommer meget an på vejret og temperaturerne. Det er jo også noget af en opgave, fordi der er så meget trafik i den rundkørsel. Formentlig bliver det nødvendigt med nat-arbejde, siger han.

Arbejdet med rundkørslen blev sat i gang helt tilbage i marts 2017, og dengang troede man, at rundkørslen ville stå færdig i efteråret 2017.

Rundkørslen var oprindeligt budgetteret til at skulle koste omkring seks mio. kr., og udgiften skulle fordeles ligeligt mellem Sorø Kommune og Vejdirektoratet.

Sorø Kommune har tilbageholdt den ene mio. kr. af sin del af betalingen, og Vejdirektoratet har heller ikke brugt alle sine tre mio. kr. endnu.

Men sådan som sagen har udviklet sig, vil den endelige pris for rundkørslen næppe kunne holdes indenfor budgettet, erkender Neal McMullan:

- Nej, den bliver nok ikke billigere, siger han.

Om ekstraudgiften skal fordeles mellem Vejdirektoratet og kommunen, tør Neal McMullan ikke sige noget om.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk