26. november 2020
De er store og de er ret dybe - vandpytterne på Skælskørvej ved Sorø Sø. Foto: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

De er store og de er ret dybe - vandpytterne på Skælskørvej ved Sorø Sø. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny cykelsti kan give problemer til vinter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny cykelsti kan give problemer til vinter
Sorø - 31. oktober 2020 kl. 10:12
Af Ulla Grundtvig Brask

De er mere end almindeligt store - de vandpytter, som cyklister og gående i disse dage passerer på Skælskørvej ved Sorø Sø.

Sådan bliver det - heldigvis - ikke ved med at være, lover René Nielsen, der er ingeniør i Sorø Kommunes afdeling for Vej og Park.

- Entreprenøren har kun lagt et bærelag, så det er ikke det endelige resultat, man ser nu. Bærelaget skal sætte sig ordentligt, inden de kan lægge slidlaget på. Det skyldes, at det er et område med søbund, forklarer René Nielsen.

Færdig i 2021

Desværre er der en overgangsperiode - frem til et tidspunkt i 2021 når slidlaget kan lægges - hvor cyklister og gående på søsiden af Skælskørvej må leve med et underlag, der samler meget regn i de våde perioder.

- Vi ved godt, det er et problem for gående og cyklister allerede nu, og vi forudser, at det bliver et endnu større problem, når der kommer lavere temperaturer og måske is på, siger René Nielsen. Derfor har Sorø Kommune bedt entreprenøren om at lave en midlertidig løsning på Skælskørvej ved Sorø Sø.

- Entreprenøren vil i næste uge prøve at lægge noget asfalt i de værste fordybninger. Så bliver den våde udfordring lidt mindre. Det dur ikke, når pytterne fylder hele stien, siger René Nielsen. Han lover også, at Sorø Kommune vil sørge for markeringer og saltning, såfremt det bliver for farligt for borgerne at køre på cykelstien på grund af kombination vand og is.

Nyt anlæg

Cykelsti og fortov har været brudt op, fordi der er blevet lagt rør med forbindelse til Sorøs nye kraftvarmeværk, Sorø Bioenergi i Pedersborg.

Det særlige ved det kommende kraftvarmeværk er, at brændslet først og fremmest skal bestå af haveaffald hentet fra lokalområdet.

Når Sorø Bioenergi kommer i drift, skal det levere varme til 3200 husstande, og det vil også kunne dække 2200 borgeres årlige elforbrug.

Hvis alt går vel, vil det nye værk kunne tages i brug i 2021.

Brug den anden side

Hvis du som fodgænger eller cyklist er træt af at få våde fødder på asfalten ved søsiden af Skælskørvej, anbefaler Sorø Kommune, at du benytter modsatte side mod Flommen. I hvert fald indtil entreprenøren i næste uge har arbejdet med de værste fordybninger på strækningen ved Sorø Sø.

For bilister, der er trætte af at holde i kø ved de to midlertidige lysreguleringer på Skælskørvej, er der kun at sige, at de må væbne sig med tålmodighed nogle uger endnu. Arbejdet ventes først færdigt i slutningen af november.

Fjernvarme-gravningens næste store projekt bliver Nordmarksvej, hvor der i starten af 2021 skal spærres af fra Stamvejen til Ringstedvej, og hvor trafikken i stedet skal ledes ad Holbækvej.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk