17. januar 2019
Bent Kristiansen har igen været tovholder for erindringsværkstedet i Degneparken. Og det er der kommet endnu en bog ud af, denne gang med beretninger fra ungdommen. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Bent Kristiansen har igen været tovholder for erindringsværkstedet i Degneparken. Og det er der kommet endnu en bog ud af, denne gang med beretninger fra ungdommen. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog med lokale erindringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog med lokale erindringer
Sorø - 14. juni 2018 kl. 08:53
Af Charlotte Koefoed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nok ikke mange, der kender sangen »Nu piber alle fløjter« skrevet af Valdemar Wahl, men det gør »De Kåde Pangsjonister« i Degneparken i Dianalund.

Sangen er nemlig med i bog nr. to fra pensionisternes hånd. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

En bog, der forleden blev præsenteret af Bent Kristiansen i Degneparken med kaffe, kage - og netop »Nu piber alle fløjter« opført som en lille sketch.

Bernt Simonsen sang for, og Winnie Block agerede fabriksarbejderens kone, der trofast ventede på, at manden fik fri fra fabrikken, så de kunne gå hjem, trætte, fattige, men stolte over de to sovende børn, spillet af Bent Kristiansen og Hanne Stokholm, og det kongerige, de havde imellem sig.

En smuk sang fra en tid langt, langt væk. Men ikke længere væk, end at den står tydeligt i erindringen hos de pensionister, der hver tirsdag mødes og fortæller historier fra barndommen og ungdommen.

Anden verdenskrig og de trængsler, man dengang gik igennem, er nogle af de historier, der er med i bogen. For eksempel om Arne Bredegaards forældre, der havde en plantage med cikorierod, som man brugte i Richs kaffeerstatning. Eller historien om Johannes Winther, der var sygepasser på Jutlandia fra september 1952 til juli 1953.

Bogen kan købes ved henvendelse til Bent Kristiansen i Degneparken.

Erindringsværkstedet fortsætter hver tirsdag og nye historier bliver fortalt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk