23. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny børne-lov bliver taget i brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny børne-lov bliver taget i brug
Sorø - 24. januar 2020 kl. 21:39
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To nye lovgivninger på børneområdet skal implementeres i landets kommuner, og derfor har politikerne i Sorøs børne- og undervisningsudvalg godkendt to såkaldte administrationsgrundlag. Administrationsgrundlagene skal sikre forældres retsstilling på tværs af skolerne og sikre overholdelse af loven.

Den ene lovgivning handler om ulovligt fravær i folkeskolen og efterfølgende mulighed for standsning af familiens børne- og ungeydelse.

Folketinget har vedtaget lovgivningen for at mindske ulovligt fravær i skoler, og undervisningsministeriet har udarbejdet en ny bekendtgørelse til regulering af området.

Baggrunden er et ønske om at styrke elevers fremmøde til undervisning på folkeskoler og at styrke forældres incitamenter til at tage større ansvar for, at deres børn møder til undervisning.

Lovgivningen betyder, at Sorø Kommune skal standse familiers børne- og ungeydelse ved elevers ulovlige skolefravær på 15 procent eller derover i et kvartal. Når kommunen træffer afgørelse om standsning af børne- og ungeydelsen, gælder afgørelsen så vidt muligt for det følgende kvartal, ellers for næstfølgende.

Det nye administrationsgrundlag evalueres inden udgangen af juni 2020, og evalueringen forelægges børne- og undervisningsudvalget i august 2020. Politikerne vil halvårligt blive orienteret om antallet af sager.

Den anden lovgivning handler om at mindske fravær ved obligatorisk sprogscreening af 0- til 6-årige.

Loven betyder, at hvis børn udebliver fra obligatoriske sprogtilbud uden gyldig grund, skal Sorø Kommune standse familiens børne- og ungeydelse for det kommende kvartal.

Administrationsgrundlaget bliver evalueret inden udgangen af juni, og politikerne vil halvårligt blive orienteret om antallet af sager.

Bo Mouritzen fra Enhedslisten kunne som den eneste i udvalget ikke godkende de to nye administrationsgrundlag. Han mener, at administrationen af loven bliver for stram, får en social slagside og at det er spild af administrative ressourcer. Ifølge ham bør administrationsgrundlaget være så begrænset som muligt med fokus på forebyggelse. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk