11. maj 2021
Sådan ser den nye HeatWeed-maskine ud. Den er både mere effektiv og mere miljøvenlig end gasbrænderne.PR-foto
Sådan ser den nye HeatWeed-maskine ud. Den er både mere effektiv og mere miljøvenlig end gasbrænderne.PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal ukrudtet blancheres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal ukrudtet blancheres
Sorø - 27. april 2018 kl. 16:11
Af Lene Berthelsen

Sorø Kommune har investeret i en HeatWeed-maskine, der slår ukrudt ihjel med 98 grader varmt vand. Maskinen skal erstatte de gasbrændere, som kommunen hidtil har benyttet sig af.

At bekæmpe ukrudt med kogende vand er mere effektivt. På et par år forventer kommunen at kunne halvere tidsforbruget på opgaven. Derudover vil maskinen også kunne bruges til at rengøre bus-læskærme, borde og bænke, monumenter m.m. - samt til fjernelse af graffiti.

Endelig vil der blive gjort forsøg med, om den nye teknologi også kan bruges til bekæmpelse af Stor Bjørneklo og andre arter.

Hvis alt kan ordnes med kogende vand, bliver Sorø Kommune blandt de ca. 30 grønneste kommuner, når det gælder ukrudtsbekæmpelse.

Forbruget af gas falder med ca. 480 flasker årligt, og dieselforbruget falder med ca. 125 liter årligt. Det samlede fald i CO2-udledningen bliver ca. 16,2 tons årligt.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk