24. februar 2020
Få dage efter dødsfaldet blev der arrangeret et fakkeltog gennem Dianalund By. Foto: Thomas Olsen
Få dage efter dødsfaldet blev der arrangeret et fakkeltog gennem Dianalund By. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal retten placere skyld i MDMA-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal retten placere skyld i MDMA-sagen
Sorø - 12. december 2018 kl. 08:40
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag skal Retten i Næstved tage stilling til sagen om MDMA-dødsfaldet i Dianalund. En 18-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Mdma-sag: 18-årig mand slipper for fængsel

I dag onsdag skal Retten i Næstved tage stilling til en bemærkelsesværdig sag, der har vakt stor opmærksomhed i Dianalund-området.

Det er sagen om Marcus Christensen fra Dianalund, der døde 16 år gammel efter at have indtaget det narkotiske stof MDMA. En 18-årig lokal mand er tiltalt i sagen, der skal behandles i retten som en domsmandssag. Den 18-årige sidder i øjeblikket fængslet i Storstrøms Fængsel.

Han er tiltalt for to forhold. Det første handler om selve dødsfaldet. Her mener politiets anklagemyndighed, at han har overtrådt straffelovens paragraf 241 og paragraf 252, stk. 1 under særligt skærpende omstændigheder. De to paragraffer handler om uagtsomt manddrab og om at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. Strafferammen er op til otte års fængsel.

Derudover er manden også tiltalt for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer. Ifølge anklageskriftet var han i forbindelse med dødsfaldet i besiddelse af cirka 10 gram MDMA til dels med henblik på videreoverdragelse.

Dødsfaldet skete natten mellem den 26. og 27. oktober i år. Politiet mener, at det foregik omkring klokken 22 i en lejlighed på Filadelfias område i Dianalund.

Ifølge politiet var det den tiltalte 18-årige mand, der blandede cirka et gram MDMA i en flaske sodavand og gav den til afdøde Marcus Christensen, så han kunne indtage blandingen. Politiet mener, at den 18-årige var klar over, at det var en stærk blanding.

Da 16-årige Marcus Christensen havde indtaget en del af væsken, blev han dårlig. Der blev slået alarm, og han blev fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet. Den 27. oktober klokken 01.46 blev han erklæret død.

Den 18-årige nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab, men erkender at have besiddet og videreoverdraget MDMA. Det har hans forsvarsadvokat Jens Iversen fortalt.

Endnu en 18-årig mand er også fængslet og sigtet i sagen. Der er dog endnu ikke rejst tiltale mod ham, og det er uvist, om det kommer til at ske.

Dødsfaldet vakte opsigt
Dødsfaldet har vakt opsigt - ikke mindst i Dianalund-området, hvor flere borgere siden hændelsen har taget forskellige initiativer.

Kort efter dødsfaldet havde den afdødes far, Kim Christensen, et budskab, han gerne ville ud med.

- Snak med jeres unge mennesker. Jeg håber, at det her kan hjælpe nogle forældre og unge. Marcus har betalt den ultimative pris. Hvis bare én tænker sig om, så er det ikke helt forgæves.

Sådan udtalte Kim Christensen til avisen.

Flere borgere i området er gået sammen om at starte foreningen »Sejt at sige nej«. Via dialogmøder og arrangementer forsøger de at arbejde med ungdomsmiljøet i området.

- Den langsigtede strategi skal vi finde frem til ved at høre, hvad de unge har brug for. Vi vil have fokus på de bagvedliggende årsager og få fat i nogle af de parametre, der kan få de unge til at sige nej til stoffer.

Det har foreningens formand Katja Kondas tidligere sagt.

arrow MDMA-sag: Forsonende kram i retten
12. december 2018 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk