17. april 2021
Den manglende internetforbindelse betyder også, at borgere har svært ved at kommunikere med kommunen og andre offentlige instanser - samt at ordne pengesagerne. Foto: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

Den manglende internetforbindelse betyder også, at borgere har svært ved at kommunikere med kommunen og andre offentlige instanser - samt at ordne pengesagerne. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal der laves en plan for internet til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal der laves en plan for internet til alle
Sorø - 14. marts 2019 kl. 08:57
Af Bjarne Stenbæk

Alternativets Niels Aalbæk Jensen presser på - men byrådskolleger maner til lidt mere forsigtighed. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

En af Alternativets mærkesager ved det seneste kommunevalg var hurtigt og brugbart, trådløst internet til alle, og partiets medlem af teknik- og miljøudvalget, Niels Aalbæk Jensen, pressede ikke mindst derfor på, da emnet var i spil, da udvalget på sit møde forleden drøftede implementeringen af Vision og planstrategi 2022 - på teknik og miljøområdet.

- Mit bud er, at vi kan gennemføre det for omkring 3,5 mio. kr., siger Niels Aalbæk Jensen, der i øvrigt nok så frejdigt ved vælgermødet i Alsted i november 2017 lovede 4G trådløst internet til alle i Sorø Kommune inden for 14 måneder, hvis han blev valgt til byrådet.

- Og de penge kan vi tjene hjem på ganske kort tid. Det vil give bedre vilkår for bosætning i landområderne. Borgere i Sorø Kommune får større mulighed for at anvende en hjemmearbejdsplads, og jeg tør godt byde på, at det vil skabe 10 nye arbejdspladser og 10 nye borgere i Sorø Kommune pr. år.

Men Aalbæk fik ikke udvalget med på sin idé.

- Internet til alle er helt sikkert en god idé. Det vil være en stor forbedring for både familier og erhvervslivet, så det går vi allesammen ind for, siger udvalgets formand, Jens Nygaard (V).

- Men det er svært for os at slå ned på, hvor vi skal finde pengene. Skal vi tage dem fra de ældre? Eller fra børnene? Dertil kommer, at det grundlæggende er en statslig opgave at sørge for internetdækning over hele landet. Kommuner og regioner skal måske nok ind over, men udspillet skal komme fra Christiansborg.

Resultatet af debatten i udvalget blev, at fagcentret nu udarbejder en plan over, hvad det vil koste at sikre fuld dækning i Sorø Kommune.

- Det må jeg i første omgang stille mig tilfreds med, selv om jeg også undrer mig lidt over, at vi ikke i forvejen havde en sådan beregning, siger Niels Aalbæk Jensen.

- Men spørgsmålet vil jeg bringe op igen ved enhver given lejlighed.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk