17. januar 2021
Borgere over 18 år kan nu også søge om en friplads i for eksempel en løbeklub. Foto: Allan Nørregaard
Borgere over 18 år kan nu også søge om en friplads i for eksempel en løbeklub. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan voksne også få friplads i foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan voksne også få friplads i foreninger
Sorø - 12. januar 2021 kl. 06:41
Af Ulla Grundtvig Brask

Voksne borgere med lavindkomst kan nu søge om en friplads i en forening, der er folkeoplysende.

Den mulighed har allerede eksisteret for børn og unge under 18 år i nogle år.

Det glæder formanden for udvalget, Bo Christensen, at politikerne er enige om denne udvidelse af fripladsordningen.

- I den forbindelse forhøjer vi bidraget til ordningen med 24.000 kroner. Det er godt, at en friplads nu også kan søges af voksne borgere, mener Bo Christensen.

Udvalget skulle på seneste møde fordele de bevilgede 1,5 millioner kroner, som er ekstra kulturpenge fra budgetaftalen i Sorø Byråd.

Budgetaftaleteksten fastsætter, at midlerne skal bruges til »at styrke udviklingen af kultur- og idrætsaktiviteter, herunder Sorø-ordningen.«

Det var også en forudsætning, at midlerne skulle anvendes til blandt andet at udvide Sorø Musiske Skoles musiske undervisning »Orkestermester« for 2. og 3. klasses folkeskoleelever til Stenlille Skole og til at indgå et strategisk partnerskab med DGI og DIF.

- Vi besluttede at fordele pengene til Orkestermester således, at der anvendes 150.000 kr. til indkøb af instrumenter i år 2021, og der i overslagsårene afsættes 100.000 kr. årligt til musiklærerlønninger, fortæller Bo Christensen.

Det har været et ønske fra Sorø Musiske Skole, at Orkestermester-projektet blev udvidet til den nordlige del af kommunen, og Stenlille Skole viste interesse for sagen.

- Men når instrumenterne er indkøbt, er det min vurdering, at de også vil kunne anvendes i andre dele af det område, siger udvalgsformanden.

Sorø Kunstmuseum sikrer sig 250.000 kroner ekstra i bevilling, og aftenskolerne får 75.000 kroner årligt fra puljen. Sorø-ordningen tilføeres 125.000 kroner årligt. Sorø Ordningen er målrettet alle de godkendte folkeoplysende foreninger i Sorø Kommune. Ordningen er en pulje, som fordeles til medlems-, forenings- og lokaletilskud efter ansøgning og indberetning. Der udbetales et tilskud pr. medlem under 25 år.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk