13. december 2018
Det rutinerede fodboldhold skal levere oplysninger til forskerne. Foto: Thomas Olsen
Det rutinerede fodboldhold skal levere oplysninger til forskerne. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu går fodbold-farfar til forskning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu går fodbold-farfar til forskning
Sorø - 12. marts 2018 kl. 06:02
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Københavns Universitet tester rutinerede Sorø-gutter. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske

Det er ikke kun fodbold, fællesskab og sundhed i al almindelig, der står på programmet, når Poul Hangler og Vibeke Lund atter sætter gang i fodboldholdet for bedstefædre - eller i hver fald mænd, der kan spille fodbold kl. 10.00 om tirsdagen. Forskerne på Københavns Universitet har nemlig fået øje på det rutinerede fodboldhold, og det betyder, at spillerne nu kan indgå i et forskningsprojekt.

- Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet har spurgt DGI, om organisationen havde kendskab til holdspil for de typisk lidt ældre årgange, fortæller Poul Hangler.

- Og så var det jo meget naturligt, at vi kom i betragtning.

Begge ledere af fodboldholdet har nemlig været tilknyttet DGI.

- Universitetsfolkene er interesserede i at teste deltagernes form ved indledningen, så de besøger os 27. marts, fortæller Poul Hangler videre.

- Så kommer de igen ved den sidste træning inden sommerferien for at måle, hvilken effekt træningen har haft. Resultaterne bruges videre i forskningen.

Fodboldholdet spiller på kunstgræsbanerne ved Frederiksberg Skole i Smedeparken i Sorø første gang tirsdag den 20. marts.

Netop fodbold regnes som et ret effektivt våben mod hjertesygdomme, sukkersyge samt forhøjet blodtryk og kolesteroltal - og så kan boldspillet måske også være med til at file lidt af sidebenene. Man behøver ikke at kende noget nævneværdigt til fodbold for at være med. Der varmes op inden boldspillet og strækkes ud efter, og der spilles på små baner, så man behøver ikke at kunne gennemføre et maratonløb for at deltage. Træningen tilpasse deltagerne, der også kommer igennem lidt bold- og hukommelseslege m.m.

Det koster 250 kr. at deltage, og der spilles 12 tirsdage inden sommerferien. Har man lyst til at være med, kan man bare møde op - har man spørgsmål, kan Poul Hangler kontaktes på tlf. 21 76 89 78.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk