21. februar 2019
Sorø Akademis Skole har placeret en hjertestarter blandt andet her ved Skjalm Hvides Hus - over for Klosterkirken. Foto Thomas Olsen
Sorø Akademis Skole har placeret en hjertestarter blandt andet her ved Skjalm Hvides Hus - over for Klosterkirken. Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er tre hjertestartere i Sorø blevet hængt udenfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er tre hjertestartere i Sorø blevet hængt udenfor
Sorø - 12. februar 2018 kl. 14:58
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Akademis Skole giver nu sit bidrag til bedre førstehjælp i bymidten. Tre af skolens fire hjertestartere er rykket fra inde til ude. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Der er flere hjertestartere i Sorøs centrum, men de fleste af dem har indtil videre været placeret inde i en bygning, så man kun kunne benytte dem i en bestemt åbningstid.

Men med Sorø Akademi Skoles flytning af tre hjertestartere fra inde til ude, er der nu flere muligheder for den eller de personer, der har brug for hurtigt at komme til en hjertestarter.

- Akademiet har i alt fire hjertetstartere. De har indtil for nylig hængt inde i bygningerne. Men vi fik drøftet situationen, og det er skolens holdning, at flere borgere bør have mulighed for at benytte dem i en nødsituation. Derfor er tre af dem nu blevet placeret udendørs, fortæller Sven Bjødstrup, der er administrationschef på Sorø Akademis Skole.

Der hænger nu en hjertestarter ved sciencecentrets indgang, en ved idrætshallen og en ved Skjalm Hvides Hus.

Sidstnævnte er den hvide bygning lige over for Klosterkirken.

- Vi ved jo, at der er mange besøgende lige her i området - også når skolen er lukket. Derfor giver det god mening at have dem placeret uden for, siger Sven Bjødstrup.

Der er ingen kode på hjertestarterne. Det betyder, at de er nemt tilgængelige.

- Heldigvis viser erfaringerne fra hele landet, at der næsten aldrig sker hærværk mod de åbne hjertestartere. Det er glædeligt, at alle i vores samfund har respekt for hjertestarterne, som kan redde liv, siger administrationschefen.

Du kan tjekke placeringen af alle hjertestartere i Sorø Kommune på www.hjertestarter.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk